Γενοκτονία - Μαθητές στη Γκάνα χορεύουν Πυρρίχιο τιμώντας τους ευεργέτες τους (Βίντεο)

Φαίνεται ότι την αδικία σε κάθε ήπειρο την αισθάνονται το ίδιο. Παρακολουθήστε αυτούς τους μαθητές από το Ελληνικό Σχολείο Tema, Γκάνα χορεύουν έναν συναισθηματικό Πυρρίχιο χορό τιμώντας την ελληνική γενοκτονία του Πόντου, και τιμώντας την κληρονομιά μερικών από τους ευεργέτες του σχολείου τους.
Ένα ελληνικό σχολείο στη Γκάνα, σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου, προσφέρει ελπίδα και ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά που διαφορετικά θα κατέληγαν να γίνουν συλλέκτες απορριμμάτων. Η Προπαρασκευαστική Σχολή του Αγίου Νικολάου, η οποία άνοιξε τις πόρτες της τον Φεβρουάριο του 2012, είναι το πνευματικό τέκνο του καπετάνιου Αλκιβιάδη Καπά και του φίλου του Φιλέλληνα Deborah Eleazar. Βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης Tema New Town, κοντά στην πρωτεύουσα της Γκάνας της Άκκρα. Το σύνθημα του σχολείου είναι η φράση «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση». Η Κατερίνα Κάππα, κόρη του Αλκιβιάδη, είναι τώρα εθελοντής στο σχολείο. Λέει στον Έλληνα Δημοσιογράφο ότι «τα παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες. Αν δεν υπήρχε το σχολείο, τα περισσότερα πιθανότατα θα περιπλανιόνταν στους δρόμους. "

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: "Ελάχιστα νέα χρήματα φτάνουν στη χώρα μας."

ΤΣΙΠΡΑΣ 2012 "Δεν θα μπορείτε να βγείτε από τα σπίτια σας"

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων

75 θέσεις εργασίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ MEDIA MARKT

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ