1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ


΄Έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερο δημοσίευμα ότι στην Ελλάδα έχουμε ειδικού τύπου ΑΝΕΡΓΙΑ και μάλιστα το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.
Όλοι ψάχνουν εργάτες για συλλογή του ελαιοκάρπου, ωστόσο κανένας δεν βρίσκει και καταλήγει στους αλλοδαπούς.
Το παράξενο είναι ότι ενώ έχουν έρθει τόσοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, πάλι δεν μας φτάνουν.
Στην Ελλάδα του 1.000.000 ανέργων,κανένας δεν πάει να μαζέψει ελιές.
Μάλλον οι Έλληνες είναι γεννημένοι αφεντικά...

Σχόλια

  1. ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν άκουσα πουθενά να ζητάνε εργάτες, πριν χρόνια, υπήρχαν ανακοινώσεις στον ΟΑΕΔ που είναι ο αρμόδιος φορέας για τους ανέργους, αλλά μάλλον αυτή είναι άλλη μια συκοφαντία κατά των Ελλήνων, λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου συκοφαντία..!! ( από Δ. Αττική ..!! ) Ξέρετε πόσες ελιές έχουν μείνει αμάζευτες επομένως και ακαλλιέργητες ;;;; ( καθαρισμός , ακλάδευτες κλπ ) Πάνε οι γύφτοι σαν ...νοικοκύρηδες μέρα μεσημέρι και τα σακατεύουν τα δένδρα γιατί ΔΕΝ ΤΟΥς ΝΟΙΆΖΕΙ φυσικά να τα μαζέψουν ΣΩΣΤΑ ..!!! Γιατί Δ Ε Ν πάνε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και ΚΥΡΙΩς οι ΝΕΟΙ ;;;; ( εγώ ξέρω , εσείς ;;; )

      Διαγραφή
    2. Αν δεν ασχολούντε ο ιιδιοκτήτες δεν έχει να κάνει μ ετην ανεργία και τους νέους..... οι γύφτοι κλέβουν τις ξένες ελιές !!!!
      Και επειδή είμαι απο την Μεσσηνία και έχω ελιές και πρίν λίγες μέρες ήμουν εκεί , δεν άκουσα οτι δεν έχουν εργάτες. Εκτος αυτού δεν μπορεί να ξεκινήσει καποιος απο την Αθήνα και στην τύχη να πάει να βρεί τέτοια εργασία, που θα πάει , που θα μείνει , που θα φάει και αν βρεί δουλειά. Μόνο αν έχει κανονίσει κάτι απο δω πρίν πάει εκεί.....

      Διαγραφή
  3. Εσείς είσαστε σίγουρη ότι έτσι είναι? σε ποια περιοχή είσαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληρωστε να παει ο κοσμος να δουλεψει τσαμπα δεν παει κανεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεροκάματο είναι στα 30-35 ευρώ

      Διαγραφή
    2. Και στα Χανιά είναι 30-35 ευρώ,ανάλογα τον εργάτη και δεν υπάρχουν εργάτες έλληνες.Και αν βρεθούν μερικοί,είναι η εξαίρεση.Δηλαδή πόσο πρέπει να είναι το μεροκάματο;

      Διαγραφή
    3. to merokamato to leme oloi san na einai karamela, poses wres? milame gia barua xeironaktikh ergasia den einai etsi apla ai leme merokamato, 12wra px 35 euro to akouei o pakistanos k bazei gelia... etsi gia na 3eroume k ti leme

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη που το είδες το 12ωρο; ωράριο 8:30-14:30, στις 10:00 διάλειμα 10 λεπτα΄για καφέ και στις 13:00 μισή ώρα για φαγητό
      Εγώ πλήρωνω 35+ εργόσημο ή 40 μαύρα και μετακίνηση από Καλαμάτα προς το χωριό δωρεάν αφού κάνω το δρομολόγιο και εγώ. Κανείς έλληνας δεν έρχεται
      Στη μισή Μεσσηνία φέτος, λόγω της ανομβρίας, το ένα σακί δίνει 6,5-7,5 κιλά λάδι ενώ σε μια υγειή χρονιά δίνει πάνω από 10 κιλά.
      Σε αντίστοιχη ερώτηση μου σε ομάδα στο fb η ποιο λογική απάντηση που δόθηκε ήταν ότι πρόκειται για περιστασιακή εργασία και δεν είναι ελκυστική για τους νέους, καθώς προτιμούν απασχόλση έστω και με 250-350 ευρώ το μήνα.

      Επίσης η δεύτερη λογική απάντηση ήταν ότι και να ερχόντουσαν δε θα ήθελαν εργόσημο για να μη χάσουν τα τυχόν ετήσια επιδόματα πείνας, πράγμα που δεν συμφέρει τον επαγγελματία αγρότη, καθώς δεν μπορεί να δικαιλογήσει έξοδα.

      Επιπλεόν να αναφέρω ότι αν κάποιος είναι άνεργος από επαρχία και θέλει να δουλέψει δουλειά υπάρχει όλο το χρονο, δε θα γίνουμε και όλοι επιστήμονες

      Λογική χώρα είμαστε εε?
      Καταλήγω ότι παίρνουμε ότι μας αξίζει σαν λαός και σαν χώρα

      Διαγραφή
    5. Όποιος Έλληνας ενδιαφέρετε έχω ακόμα 15 ημέρες δουλειά και ξεκινάω 13 Ιαν, ας μου στείλει email στο photisggg@gmail.com να μιλήσουμε στο τηλ.
      Φώτης Γαϊτάνης

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΣΗΤΙΑ .
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ . ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ :ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ , ΧΑΛΚΙΔΑ ... ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ !!! ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΨΑΧΝΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μεροκάματο 15 = 20 ευρώ στα Δωδεκάνησα θέλουνε τζάμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε ο,τι αφορά την απεργία του ΟΑΕΔ...Επίσης οι χωραφαδες να βάλουν περισσότερο το χέρι στην τσέπη τους γιατί τα μεροκάματα είναι γαλέρας κι ανασφαλιστα.

      Διαγραφή
  7. εδώ άλλος πατριώτης από το χωριό μας ήρθε απο Αθήνα πήγε στο καφενείο του χωριού ζήτησε εργάτες για το μάζεμα των ελιών του, τους πήγε να δουν τα βρήκαν έφυγε αυθημερόν πίσω Αθήνα και μετά ήρθε και μας έλεγε ότι μπήκε μέσα .....και δεν έχει κέρδος!...κτλ. αφού οι έξυπνου εργάτες που άφησε μόνους κάνανε μια χαρά την δουλειά με το ελαιοτριβείο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με μεροκάματο 30-35 ευρώ,δεν μπορείς να βρείς Έλληνα στα Χανιά ή για να μη υπερβάλλω είναι πολύ πολύ δύσκολο.Αλλοδαποί και χωρίς εργόσημο.Καμμιά κατηγορία εναντίον κανενός.Η πραγματικότητα είναι αυτή, και όποιος δεν την βλέπει εθελοτυφλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερο και γεματο πηγες αρθρο! Τα συγχαρητηρια μου! Στην τουαλετα σας ηρθε η εμπνευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύκολο από τον καναπέ να βγάζεις συμπεράσματα. Έλα να ζήσεις στις άθλιες συνθήκες των οικονομικών μεταναστών για να μπορείς να ζήσεις με 30 ευρώ ( όχι 35) και μετά πες μου. Έχω κτήματα και σύνεργαζούμε κυρίως με Αλβανούς που είναι χρόνια εδώ με τις οικογένειες τους. Και πρέπει με αυτά τα 30 ευρώ (που δεν τα έχουν κάθε μέρα) να ζήσουν την οικογένεια. Βέβαια με 30 ευρώ τη μέρα όλο το μήνα να έχει μεροκάματα θα εισπράξει το πολύ 900 το μήνα. Τώρα εκεί από τον καναπέ λες γιατί δεν φεύγουν οι άνθρωποι των πόλεων να πάνε με αυτά τα χρήματα να δουλέψουν στην επαρχία σε εποχιακές εργασίες. Μάλλον μας δουλεύεις εσυ. Βρήκες τη λύση της ανεργίας των νέων! Αν θεωρείς τον εαυτόν σου ειδικό ή προτείνεις να συναγωνιστούμε τις άθλιες συνθήκες ζωής των αλλοδαπών τότε ....σου προτείνω και εγώ να πας να μαζέψεις και εσυ ελιές. Προλαβαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως δεν υπάρχουν αγγελίες ;
    τι περιμένουν οι ιδιοκτήτες να τους χτυπήσουμε την πόρτα του σπιτιού τους ;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχουν δύο πυλώνες που διακρίνω στην ανάρτηση... Ένας είναι η ανεργία, που φυσικά δεν είναι 1000000, διότι αυτα τα νούμερα είναι για να χαυτουνε τα άλλα νούμερα και να γίνεται πολιτική σπεκουλα... Η ανεργία που σαν καραμέλα καταναλωνεται αφειδως, δεν αφορά ουσιαστικά τους μη έχοντες εργασία, έτσι αόριστα. Πρέπει να αναφέρεται (αν και εφόσον θέλει να εστιασει στο πρόβλημα) σε όσους δεν έχουν αντικείμενο ικανό και αναγκαίο να βιοποριζονται αξιοπρεπώς!!!Καταλαβαινουμε τι σημαίνει αυτό. Κάποιος που του παίρνουν το σπίτι επειδή η τράπεζα τον έβγαλε στην ανεργία (γιατι πολιτική κάνει η τράπεζα) δεν μπορεί να πάει χομπιστας εκδρομές στους αγρους για ένα- δύο μήνες να πιάσει ένα χιλιάρικο που ανάθεμα αν φτάνει να κάνει γιορτές? Την ίδια στιγμή που ο μεγάλος νταβατζης κάθεται σε μια καρέκλα και μοιραζει κατοσταρικα και χιλιάρικα πρόστιμα ανατοκιζομενα, σε όποιον φουκαρα δε παρουσιαστεί στην ώρα που ορίζει το φιρμανι του Σουλτανου... Είναι φυσιολογικό αντί λοιπόν να ασχολείται με τις ελιές του κάθε υποτειθεμενου "εργοδότη" να ασχολείται με τις δικές του "τις ελιές" Δεύτερον τώρα η ελιά δεν σωνεται με το μεροκάματο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περιοχή Κορώνης τα περισσότερα είναι αμαζευτα. Μεροκάματο 40€ και δεν υπάρχουν εργάτες τους μάζεψε η αστυνομία με της κλούβες στην αρχή της σεζόν. Δεν υπήρχε περίπτωση να ερχόταν Έλληνας και να μην έβρισκε δουλειά. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που μαζεύονται. Όσο αναφορά για κατάλυμα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα με της βραχυχρόνιες μισθώσεις. εδώ βρίσκουν την άκρη οι Αλβανοί. ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΕΙ Ο ΆΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ισχυει οτι δεν πανε νεοι ΕΛΛΗΝΕΣ σε αγροτικες εργασιες γενικα.Δινουμε 25-30 ευρω η και παραπανω αναλογα το ειδος εργασιας μεσο Ε Ρ Γ Ο Σ Η Μ Ο Υ αλλα δεν ερχονται οι περισσοτεροι.
    Θα αναφερω την περιοχη του Νομου Καβαλας οπου στην πολη οι καφετεριες ειναι γεματες με νεους και ανεργους και ταυτοχρονα εμεις οι αγροτες στα γυρω χωρια ψαχνουμε προσωπικο οπως επισης και τα συσκευαστηρια της περιοχης.Αποτελεσμα ειναι να ρχονται οι γυφτοβουλγαροι να ζητανε μαυρα μεροκαματα,κατι το οποιο ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ τον αγροτη καθως ο αγροτης θελει να παρουσιαζει εξοδα για το χτησιμο που αφορολογητου και το χειροτερο ειναι οτι αυτοι οι γυφτοβουλγαροι εχουν 2 αριστερα χερια,δηλαδη ειναι για τα μπαζα ως προς την εργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιος θελει να δουλεψει ,θα βρει και την ακρη...θα λυσει και τα πρακτικα προβληματα (που θα μεινει, κλπ) 20 ,30,40 ευρω την ημερα για την φρατζολα και μια κατσαρολα φαι να μην πειναει αυτος και τα παιδια του,μονο οι αρρωστοι δεν μπορουν να τα εχουν την στιγμη που ο 'αλβανος'του λες ''ξερεις να μαζεψεις ελιες''?ξερω λεει...ξερεις να βαφεις? ξερω,ξερεις να χτιζεις? ξερω....ολα τα ξερει ...και για πρωτη φορα τα κανει....και μαζευει χρημα και το αποταμιευει,την ιδια στιγμη που ο δικος μας απλωνει ξεδιαντροπα το χερι και παιρνει την συνταξουλα της μανας του να αγορασει τσιγαρα,και δεν του περναει απο το μυαλο ,αφου δεν εχει να το κοψει.....Παρε μια Ελληνιδα να σου καθαρισει το σπιτι η να σου φυλαξει τον γονιο σου....Παντα ,σε σχεση με την αλλοδαπη θελει το διπλασιο μεροκαματο και ενωδεν κανει βημα πισω απο τα δικαιωματα της-και καλα κανει-οταν ερχεται η ωρα των υποχρεωσεων,κοιταζει πως θα γινει να τις ελαχιστοποιησει....Καλα κανει και παζαρευει,ομως μην προτιμα την πεινα ,αφου ετσι κι αλλιως η κατασταση ειναι η συγκεκριμμενη....Και γιατι, διερωτωμαι, δεν ψαχνει για κατι καλλιτερο δουλευοντας????? Ομως προτιμα ''να πλακωνει την κοιλια του'',να ''καθεται απανω στην κριση'',να συνδεει το ρολοι της ΔΕΗ παρανομα,να τρωει στα συσιτια,κλπ κλπ Πειναει-στην κυριολεξια της λεξης-σημερα μονο ο αρρωστος και ο τεμπελης

      Διαγραφή
  15. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΕΛΙΕΣ ΜΕ 35- 40 ΕΥΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ,ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕΕ ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ "Αγνωστε" πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να είναι το μεροκάματο;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΣΙΠΡΑΣ 2012 "Δεν θα μπορείτε να βγείτε από τα σπίτια σας"

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ...

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ