Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους

Photo 130940892

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών.

Η πρώτη, αφορά τη ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος, με βάση τα μέτρα που υλοποιεί.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά ρύθμιση, με την οποία επεκτείνεται το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E., οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους, έναντι πέντε (5) που προβλέπεται σήμερα.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης συνεχίζεται, με αίσθημα δικαίου.

Σχόλια

e-info.gr

IATRIKOS.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέσεις εργασίας στα My Market και Metro

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Υπόθεση Καλογήρου: Αντίδραση της οικογένειας στην παραίτηση Λεονταρή

 

Κ.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ success story

 

Διπλωματικό επεισόδιο στη Βεγγάζη -Ο Χαφτάρ έδιωξε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το Μεταναστευτικό

  Διπλωματικό επεισόδιο στη Βεγγάζη -Ο Χαφτάρ έδιωξε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το Μεταναστευτικό https://t.co/ECpF6U1Z9s — ERTNEWS (@ertnewsofficial) July 8, 2025

Άραχθος: Τα δύο παιδιά προσφέρουν νέα ζωή - 13 μοσχεύματα σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία

 

Λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο: Ανθρώπινα λάθη, ελλείψεις και παραβιάσεις του πρωτοκόλλου

 

Θλίψη και σπαραγμός στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα και του αδελφού του

 

Σαμαράς: «Η Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από το διεθνές προσκήνιο – Δεν την υπολογίζουν εχθροί και φίλοι»

 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Γραμματικό – Πιθανή αιτία βραχυκύκλωμα από καρακάξα σε καλώδιο της ΔΕΗ

 

Δυνάμεις υπέρ του Ahmed Al Sharaa έκαψαν και λεηλάτησαν την ελληνική εκκλησία στην Taraa

  Pro-Ahmed Al Sharaa forces have burned and looted the Greek Church in Taraa — an ancient Byzantine fortress and sacred Christian site — as part of their brutal assault on the Swaida region pic.twitter.com/7lIoUTgxBG — Greco-Levantines World Wide (@GrecoLevantines) August 4, 2025

Eblog.gr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Βlogger Δημοσιογράφος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας