Σωστό μέτρο το πάγωμα του ΦΠΑ - αλλά δεν μπορείς να πας μακριά χωρίς τραπεζικό δανεισμό


Όλος ο κλάδος της κτηματαγοράς αποτιμά θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για πάγωμα του ΦΠΑ. Η αγορά θα αναθερμανθεί , οι οικοδομικές εργασίες  θα αυξηθούν ενώ αναμένεται άνοδος του ΑΕΠ και της αξίας των ακινήτων.

Το νέο μέτρο θα ενισχύσει την κτηματαγορά αλλά και την αντιπαροχή για την ανέγερση οικημάτων, καθώς θα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ και οι οικοπεδούχοι για τα διαμερίσματα που λαμβάνουν.

- ακίνητα κάθε είδους (είτε νεόδμητα είτε «από δεύτερο χέρι») με άδεια οικοδομής πριν από το 2006 θα επιβαρύνονται με φόρο μεταβίβασης 3%.

- νεόδμητα ακίνητα με άδεια κατασκευής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά θα πωλούνται για τρία χρόνια (2020 έως 2022) με φόρο μεταβίβασης 3% και όχι ΦΠΑ 24%..

Σε όλη τη Ελλάδα ο αριθμός των απούλητων διαμερισμάτων λόγω κρίσης προσεγγίζει τις 100.000 ακίνητα.

Ταυτόχρονα έρχονται νέες οικοδομικές άδειες όπου πάει το Metro και λόγω Golden Visa.

Ωστόσο οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν επαρκώς την αγορά . Δείχνουν αδύναμες και ανήμπορες να ακολουθήσουν μια "νέα ανάπτυξη".

Π.Τσιμπίδης
broker/manager
Grad
www.grad.gr

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

"Από σήμερα είμαστε ένα άλλο κόμμα. Πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ριζοσπαστικό."

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ