Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2018 : Mειώσεις σε μισθούς & συντάξεις με το Καλημέρα σας!


Μειωμένες από 10% έως και 20% θα είναι οι επικουρικές που θα εκδοθούν στις αρχές του 2018. Οι επικουρικές συντάξεις θα βγουν με τρία χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα με βάση το νεο μαθηματικό τύπο. Οι νέες επικουρικές θα είναι κάτι σαν μίνι επίδομα αφού θα ισχύουν ρήτρες ηλικίας, θνησιμότητας και μείωσης των ελλειμμάτων του νέου ταμείου.
Ο ασφαλισμένος που αποχωρεί στα 59 θα πάρει μικρότερη σύνταξη γιατί θεωρείται θα ζήσει περισσότερο από εκείνον που θα βγεί στην σύνταξη στα 67. Επίσης, αν την χρονιά της συνταξιοδότησης το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί, τότε αυτόματα η σύνταξη θα κουρεύεται!
Με το νεο μαθηματικό τύπο η μέση επικουρική θα είναι στα 157 ευρώ.
 Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μειώσεις από 43 έως και 60 ευρώ το μήνα. Κι αυτό παρότι την διετία 2018 – 2020 λήγει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.
Γιατί θα δουν μειώσεις; Γιατί πολύ απλά, οι αυξήσεις που θα προκύψουν θα συμψηφιστούν με τα ποσά των μειώσεων των βασικών μισθών τους τα οποία προέκυψαν ως προσωπική διαφορά μέσα από το εναιίο μισθολόγιο. Οι απώλειες θα είναι διπλάσιες και μπορεί να φτάσουν και τα 120 ευρώ το μήνα.
Το 2018 περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πάρουν χαμηλότερη σύνταξη που θα περιέχει την προσωπική διαφορά από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους. Ήδη το χαρτί έχει φτάσει στους συνταξιούχους πρώην ΙΚΑ και δημοσίου  και αυτό το μήνα ήρθε η σειρά συνταξιούχων ΔΕΚΟ και τραπεζών.
Στις χαμηλές συντάξεις οι προσωπικές διαφορές είναι μηδενικές, όμως στις υψηλές συντάξεις φτάνουν και το 30%! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2019 οι πραγματικές μειώσεις δεν θα είναι μόνο 18% αλλά θα φτάσουν στο 25% καθώς καταργούνται επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Σχόλια

e-info.gr

IATRIKOS.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συγκίνηση στο σχολείο του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο ποταμό

 

"Σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας"

 

Άραχθος: Τα δύο παιδιά προσφέρουν νέα ζωή - 13 μοσχεύματα σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία

 

"Είδα το γράφημα του Μαρινάκη και είπα να το φτιάξω κι εγώ: έβγαλα τα αντίθετα αποτελέσματα!"

  Είδα το γράφημα του Μαρινάκη και είπα να το φτιάξω κι εγώ: έβγαλα τα αντίθετα αποτελέσματα! Η μισή Ελλάδα, κοντά, έχει δει πια το γράφημα του συναδέλφου @Kos_Marinakis , που με πολύ όμορφο και απλό τρόπο δείχνει τεράστιες διαφορές στην κατανομή της αύξησης του πραγματικού… pic.twitter.com/YCAKF0fwiG — Stefanos Tyros (@StefanosTyros) July 11, 2025

Ήταν Χριστιανός στην τζιχαντοκρατούμενη Συρία. Ως "άπιστος" έπρεπε να πληρώσει "τζίζγια", φόρο υποτέλειας.

  Ήταν Χριστιανός στην τζιχαντοκρατούμενη Συρία. Ως "άπιστος" έπρεπε να πληρώσει "τζίζγια", φόρο υποτέλειας. Το Κοράνι το λέει ξεκάθαρα: "Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ (...) μέχρι δώσουν φόρο υποτέλειας (τζίζγια) με εκούσια υποταγή, και αισθανθούν τον εαυτό τους… — Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) July 11, 2025

Κ.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ success story

 

Καραμανλής: Η Ε.Ε δεν μπορεί να έχει αξιοπιστία όταν δαιμονοποιεί τη Ρωσία και κατευνάζει τη Τουρκία

 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής για την επέμβαση των ΗΠΑ

 

Ελεύθεροι οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι - Πληροφορίες ότι έφυγαν από τη χώρα

 

Eblog.gr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Βlogger Δημοσιογράφος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας