Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοβαρές δυσλειτουργίες στο λιανεμπόριο εξαιτίας των αγορών με ραντεβούΤέταρτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και ήδη κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες σοβαρές παρενέργειες του ιδιότυπου τρόπου κατανάλωσης, δηλαδή μέσω των τηλεφωνικών ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες στα καταστήματα που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους.

Όπως υποστηρίζουν έμποροι αλλά και καταναλωτές, ο συγκεκριμένος τρόπος επίσκεψης στα καταστήματα αποδεικνύεται δυσλειτουργικός και περισσότερο αποτρέπει παρά προτρέπει κάποιον να κάνει τα ψώνια του. Ο λόγος είναι ότι σε συνδυασμό με το ένα μήνυμα στο 13032 που έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες, την τρίωρη προθεσμία και κυρίως λόγω της άγνοιας για τα εμπορεύματα που μπορεί να έχει ένα κατάστημα, οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί να βγουν στην αγορά. Κάτι που βέβαια αποτυπώνεται και στη μικρή εμπορική κίνηση που καταγράφεται σε αυτό το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου.

Μάλιστα μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών άκουσαν τα σχετικά παράπονα εμπόρων και καταναλωτών κατά τη διάρκεια των περιοδειών που κάνουν σε εμπορικά σημεία δήμων του λεκανοπεδίου, διανέμοντας υγειονομικό υλικό και ενημερωτικά φυλλάδια, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και προτρέποντας τους πολίτες να στηρίξουν τα μαγαζιά της γειτονιάς τους.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. σκοπεύει να θέσει άμεσα το ζήτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και να ζητήσει να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς εκτιμά ότι είναι αρκετοί οι περιορισμοί για την προστασία της δημόσιας υγείας, τόσο μέσω της τρίωρης προθεσμίας για ψώνια, όσο και της παρουσίας ενός πελάτη ανά 25 τμ σε κάθε κατάστημα.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.


Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Βόλος «Έφοδος» Μπέου στην Πολεοδομία – Απουσίαζε το 70% των υπαλλήλων

 

Ώρες αγωνίας για τον σλοβάκο πρωθυπουργό -Τι ισχυρίστηκε ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας

 

ΕΚΤ: Τριπλό καμπανάκι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης - Ποιοι είναι οι 3 κίνδυνοι

 

ΝΕΑ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - Τα έξι βήματα για να λάβετε κλειδάριθμο σε email ή κινητό

Η νέα διαδικασία 1.Διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του TAXISnet. Για την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του TAXISnet απαιτείται η υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr), στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος. Στην ίδια αίτηση ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας του (σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο καθώς και e-mail). Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η απόδοση κλειδαρίθμου, ο οποίος δύναται να χορηγείται είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ είτε, σε περίπτωση φυσικών προσώπων, και εξ αποστάσεως, μέσω κινητού τηλεφώνου και e-mail. Σε περίπτωση επιλογής από τον φορολογούμενο της εξ αποστάσεως απόδοσης κλειδαρίθμου, ο φορολογούμενος οφείλει να συμπληρώσει επιπλέον στην αίτηση, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρε

"Με έχει απασχολήσει πολύ ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους"

 

Ξεκίνησαν δρομολόγια τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

 

Δήμαρχος Πύργου: Οι πολίτες αρνούνται τον περιορισμό, κυκλοφορούν έξω

«Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο στη διάδοση της ίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει», τόνισε ο δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, σίγουρα είναι αρκετοί γιατί με βάση και τα διαγνωσμένα κρούσματα και με βάση αυτούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά. Είναι και αδίκημα με βάση την ισχύουσα. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν πάνε στα καφενεία, στην αγορά»

Νεα σφοδρή Ρωσική επίθεση στην Οδησσό:Δεκάδες κτίρια στις φλόγες- Τουλάχιστον 14 τραυματίες

 

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο EΡΤΝews για την άσκηση «Μίνωας»