Εποχική απασχόληση: Πώς θα γίνει η επαναπρόσληψη μισθωτών σε αναστολή στον τουρισμό – επισιτισμό




Εγκύκλιο που θα αποσαφηνίζει πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης για εργαζόμενους του επισιτισμού – τουρισμού που ήταν σε αναστολή (είτε μονομερώς ή από τον εργοδότη τους), ετοιμάζεται να εκδώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην ίδια εγκύκλιο θα ξεκαθαρίζεται η υποχρέωση του εργοδότη να πληρώσει την άδεια και επίδομα αδείας του 2020 στους εποχικά εργαζόμενους, ενώ θα αναφέρεται πως οι απολύσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα θα είναι άκυρες.

Όσο για το επίδομα ανεργίας, ξεκινάει η πληρωμή του στους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές και όσων το επίδομα ανεργίας έληξαν τον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εποχικά εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή σύμβασης μέχρι και τον Οκτώβριο και έκαναν αίτηση στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας τον Νοέμβριο, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί.

Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Α.Σ.Ε. (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κήρυξης των κλαδικών συμβάσεων ως γενικώς υποχρεωτικές στον τουρισμό, προκειμένου οι νεοπροσληφθέντες του 2021 να μην λάβουν αρχικό μισθό της τάξης των 600 ευρώ.

Τέλος τις επόμενες 15 ημέρες θα εμφανιστούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης, απελευθερώνοντας έτσι την διαδικασία πληρωμής επιδομάτων, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως όσοι ήταν σε αναστολή σύμβασης δεν θίγεται κανένα δικαίωμα σε επιδόματα λοχείας.

Υπενθυμίζεται πως όσοι έκαναν μονομερή αίτηση για αναστολή σύμβασης δεν φαίνονται να έχουν ένσημα στο σύστημα του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που δικαιούνται επιδομάτων από το υπερταμείο να μην μπορούν να τα πάρουν.

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

"Από σήμερα είμαστε ένα άλλο κόμμα. Πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ριζοσπαστικό."

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ