Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1.233 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ


Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στις εισηγήσεις με τις τιμές των ακινήτων που είχαν καταθέσει οι ιδιώτες εκτιμητές διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τιμές για 1.233 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Έτσι, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε σε συμπληρωματική πρόσκληση στους εκτιμητές δίνοντας νέα προθεσμία, έως τις 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να υποβάλλουν εκτιμήσεις για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι εν λόγω περιοχές εκτείνονται από την Αττική (Νέα Φιλαδέλφεια, Βάρη, Νέα Μάκρη, Λυκόβρυση, Παλαιό Φάληρο, Βουλιαγμένη, 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας) και τη Θεσσαλονίκη έως την Πελοπόννησο και δεδομένων των συνθηκών, μετά την επιβολή νέου πανελλαδικού lockdown, πιθανότερο θεωρείται να υπάρξει εκ νέου αναβολή για τον προσδιορισμό των νέων τιμών στο σύστημα.

Η προθεσμία, που πήραν οι εκτιμητές, για να ολοκληρώσουν το έργο τους λήγει σε 22 ημέρες, ωστόσο μετά το δεύτερο πανελλαδικό lockdown, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παράταση, καθώς οι αυτοψίες ουσιαστικά απαγορεύονται, ενώ και η αναζήτηση συγκριτικών στοιχείων καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη.

Οι εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων διατυπώνονται για δύο ακίνητα αναφοράς:

1. «Νεόδμητο πλήρως αποπερατωμένο διαμέρισμα 1ου ορόφου, καθαρής επιφάνειας 80-100 τ.μ. ή νεόδμητη πλήρως αποπερατωμένη κατοικία με συνολική καθαρή επιφάνεια κύριων χώρων 100-120 τ.μ. ανοιγμένη στον 1ο όροφο με τα ακόλουθα επιμέρους χαρακτηριστικά:
Πρόσοψη σε ένα μόνο δρόμο ή σε κοινόχρηστο γενικά χώρο
Συμβατικός τύπος κατασκευής (οπλισμένο σκυρόδεμα με τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομές)
Καλή ποιότητα κατασκευής
Άριστο βαθμό συντήρησης (νεόδμητο)
Δίχως αποθηκευτικό χώρο και θέση στάθμευσης
Σε οικοδομή με ανελκυστήρα και αυτόνομη θέρμανση
Δίχως ιδιαίτερη θέα
Σε συνήθη θέση της περιοχής
Δίχως λοιπά χαρακτηριστικά αναφορικά με τον εξοπλισμό

2. Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην εκάστοτε ζώνη, με την επιτρεπόμενη χρήση γης, σε συνήθη θέση, πρόσοψη σε ένα μόνο δρόμο και Συντελεστή Εμπορικότητας (Σ.Ε) ίσο με μονάδα (1,0)


Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό και πριν ξεσπάσει η πανδημία, η διαδικασία προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών θα είχε ήδη ολοκληρωθεί από τους πρώτους μήνες του 2020, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ στα νέα δεδομένα.

Μετά τον πρώτο lockdown, το νέο σενάριο προέβλεπε ολοκλήρωση του εγχειρήματος έκδοσης νέων τιμών και ένταξης νέων περιοχών στο σύστημα το πρώτο τρίμηνο του 2021, ώστε να ακολουθήσει και πάλι η «άσκηση» αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ.

ΠΗΓΕΣ: in.gr , ered.gr

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε απόγνωση οι αγρότες - Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι

 

Πλήθος αντιδράσεων για τη συνάντηση Ερντογάν - Χανίγιε

 

Αποτέλεσμα τακτικής πρόκλησης βροχής, η πλημμύρα στο Ντουμπάϊ;

 

Ο Γολγοθάς των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας - Τι λέει ο Δημήτρης Κουρέτας | Ethnos

 

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις| Ethnos

 

Φώτα πορείας: Γιατί η αντανάκλαση αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων

  Φώτα πορείας: Γιατί η αντανάκλαση αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων #φώτα #αυτοκίνητο #καρδιακέςπαθήσεις https://t.co/XiiJ3mmIdd — Real (@RealGroupGreece) April 20, 2024

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

H5N1 Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών - Βρέθηκε σε αγελαδινό γάλα

  Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών - Βρέθηκε σε αγελαδινό γάλα #tovimagr https://t.co/vD2qLDmvLy — ΤΟ ΒΗΜΑ (@tovimagr) April 19, 2024  

Κατέρρευσε η διπλωματία για να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα, λένε οι Ρώσοι αναλυτές

 

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο EΡΤΝews για την άσκηση «Μίνωας»