Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο της ΠΣΕΕΟ στην Αθήνα στις 1/8/2021



Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ), μετά και την επιτυχημένη ημερίδα εργασίας των εθνικοτοπικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεχίζει το επόμενο βήμα της δυναμικής προσπάθειας ένωσης του Απόδημου Ελληνισμού, που είναι ο προγραμματισμός ενός παγκοσμίου συνεδρίου το 2021.

Το συνέδριο προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 1 και την Δευτέρα 2 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων.

Η ημερομηνία 1.8.21 που καθορίστηκε δεν είναι τυχαία και συμβολίζει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Μάλιστα, την ώρα 18:21 της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί το αποκορύφωμα του εορτασμού, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το παγκόσμιο συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές δομές του απόδημου ελληνισμού, τη δικτύωση, τη συντονισμένη προώθηση κοινών αιτημάτων, καθώς και την ιδρυτική διακήρυξη του παγκοσμίου συμβουλίου των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων.

Διοργανωτές του συνεδρίου είναι το παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, η Παγκόσμια επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης και η Παγκόσμια Αμφικτιονία Βλάχων.

Ο προγραμματισμός του συνεδρίου ανατέθηκε σε μια τετραμελή οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τον κ. Διαμαντή Γκίκα, τον κ. Μιχάλη Μαγειρία, την κ. Φωτεινή Μίχου και την κ. Λίτσα Πισκερά.

Πηγή: Europolitis, ΕΡΤ, ΠΑΤΡΙΣ


Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε απόγνωση οι αγρότες - Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι

 

Πλήθος αντιδράσεων για τη συνάντηση Ερντογάν - Χανίγιε

 

Κατέρρευσε η διπλωματία για να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα, λένε οι Ρώσοι αναλυτές

 

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις| Ethnos

 

Πληθαίνουν οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη

 

Αποτέλεσμα τακτικής πρόκλησης βροχής, η πλημμύρα στο Ντουμπάϊ;

 

Ο Γολγοθάς των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας - Τι λέει ο Δημήτρης Κουρέτας | Ethnos

 

Φώτα πορείας: Γιατί η αντανάκλαση αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων

  Φώτα πορείας: Γιατί η αντανάκλαση αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων #φώτα #αυτοκίνητο #καρδιακέςπαθήσεις https://t.co/XiiJ3mmIdd — Real (@RealGroupGreece) April 20, 2024

H5N1 Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών - Βρέθηκε σε αγελαδινό γάλα

  Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών - Βρέθηκε σε αγελαδινό γάλα #tovimagr https://t.co/vD2qLDmvLy — ΤΟ ΒΗΜΑ (@tovimagr) April 19, 2024  

Ασφαλιστική ικανότητα για μικρές οφειλές