Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηδενικός φόρος για γονικές παροχές έως 150.000€

Photo 193735405
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη:

1. Για τον υπολογισμό του φόρου χρηματικών δωρεών και γονικών παροχών, που συνιστώνται από τους γονείς προς τα παιδιά τους για την αγορά πρώτης κατοικίας, εφαρμόζεται η κλίμακα του Κώδικα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών που προβλέπει αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ. Για χρηματικά ποσά άνω των 150.000 και έως 300.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 1%, για ποσά πάνω από 150.000 και έως 600.000 ευρώ εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 5% ενώ για το τμήμα των χρημάτων που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.

2. Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 10% αφορά μόνο τις γονικές παροχές για την απόκτηση πρώτης κατοικίας από τα παιδιά και όχι για την απόκτηση άλλων περιουσιακών στοιχείων π.χ. αγορά αυτοκινήτου ή διάθεση των χρημάτων στα παιδιά.

3. Σε κάθε περίπτωση το τεκμήριο απόκτησης του ποσού που δίνεται ως παροχή από το γονέα προς το παιδί πρέπει να δικαιολογείται από τα εισοδήματα. Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου :

Προβλέπεται άτυπη περαίωση για την εξώδικη επίλυση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα προβλέπεται η σύσταση επιτροπής εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών με στόχο την αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Οπως προκύπτει στην περίπτωση που η αίτηση του φορολογουμένου γίνει δεκτή, και αυτός με τη σειρά του συμφωνήσει για την καταβολή των σχετικών ποσών που προκύπτουν, τότε θα έχει έκπτωση πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων από 35% έως 75%, καταβάλλοντας μάλιστα τους φόρους σε δόσεις.

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε απόγνωση οι αγρότες - Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι

 

Πλήθος αντιδράσεων για τη συνάντηση Ερντογάν - Χανίγιε

 

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις| Ethnos

 

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Αποτέλεσμα τακτικής πρόκλησης βροχής, η πλημμύρα στο Ντουμπάϊ;

 

Ο Γολγοθάς των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας - Τι λέει ο Δημήτρης Κουρέτας | Ethnos

 

Φώτα πορείας: Γιατί η αντανάκλαση αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων

  Φώτα πορείας: Γιατί η αντανάκλαση αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων #φώτα #αυτοκίνητο #καρδιακέςπαθήσεις https://t.co/XiiJ3mmIdd — Real (@RealGroupGreece) April 20, 2024

Κατέρρευσε η διπλωματία για να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα, λένε οι Ρώσοι αναλυτές

 

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο EΡΤΝews για την άσκηση «Μίνωας»

 

H5N1 Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών - Βρέθηκε σε αγελαδινό γάλα

  Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών - Βρέθηκε σε αγελαδινό γάλα #tovimagr https://t.co/vD2qLDmvLy — ΤΟ ΒΗΜΑ (@tovimagr) April 19, 2024