Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4, συνεπάγεται έως 450€ πρόστιμο


Image

16/4/2020
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Καλησπέρα σας από την Πολιτική Προστασία. Διανύουμε την εβδομάδα των Αγίων Παθών. Μια Μεγάλη Εβδομάδα που δεν θυμίζει καθόλου αυτές των προηγούμενων χρόνων. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες.

Όλοι ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα διαφορετικά από άλλες χρονιές. Οι 9 στους 10 συμπολίτες μας, για να επικαλεστώ και τις σχετικές μετρήσεις, δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τον καθένα ξεχωριστά. Αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την Πατρίδα, το συνάνθρωπο, όλους εκείνους που κινδυνεύουν, είναι πραγματική, είναι ουσιαστική, είναι ξεχωριστή.

Είναι αυτοί οι 9 στους 10 συμπολίτες μας, που παραμένουν περήφανοι και μοναδικοί σε υπομονή, σε επιμονή, σε καρτερικότητα, σε ευθύνη.

Είναι αυτοί οι 9 στους 10 που θα μείνουν σπίτι τους, μόνοι ή με όσους μένουν μαζί και που σε λίγες ημέρες θα μπορούν με καμάρι να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα νίκησε τον αόρατο εχθρό, με εκείνους μαχητές και εκείνους τελικούς νικητές.

Είναι αυτοί οι 9 στους 10 συνάνθρωπούς μας, που κάθε μέρα εδώ και εβδομάδες, αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο και που δίνουν παγκοσμίως το διαχρονικό ιστορικό μήνυμα των Ελλήνων, που ξέρουν να μάχονται και ξέρουν να βγαίνουν νικητές.

Την ίδια, όμως, στιγμή 1 στους 10 συμπολίτες μας, δηλώνει εμμέσως ή και σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι. Είναι όμως ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει με τόση προσπάθεια. Δηλώνουν ευθαρσώς ότι κάνουν ετοιμασίες, λες και δεν έχει γίνει τίποτα, λες και ο ιός δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει σε αυτούς και σε εκείνους με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή ή πως θα υπολογίσει ότι είναι Πάσχα.

Δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε για μια μέρα τις συνήθειες τους, λες και δεν συμβαίνει το παραμικρό. Λες και θα πάθουμε κάτι αν φάμε την μαγειρίτσα και το αρνί με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, για να μπορούμε τις χρονιές που έρχονται να γιορτάζουμε με τους φίλους και τις παρέες μας, όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Επαναλαμβάνω, την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Και να επαναλάβω ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Προκειμένου, όμως, να προασπίσουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας και να διαφυλάξουμε το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα. Μέτρα που ουσιαστικά απαντούν στην πρόθεση και ανευθυνότητα του 1 στους 10, που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ως εκ τούτου, από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου στις 9 το βράδυ, έως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή, Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνουμε σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχει σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται με αποκλειστικά μέχρι δυο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4, συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που τηρεί τα μέτρα να υφίσταται τις συνέπειες κάποιων λίγων, που δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι οι περιορισμοί ισχύουν για τους άλλους αλλά αυτοί εξαιρούνται, να υπονομεύουν τη συνολική προσπάθεια και να θέτουν σε κίνδυνο συμπολίτες μας, ειδικά τους ηλικιωμένους.

Βρισκόμαστε στο πλέον κρίσιμο σημείο της προσπάθειας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των όσων έχουν καταφέρει οι συμπολίτες μας, που εδώ και εβδομάδες, με περισσή αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, τηρούν τα μέτρα.

Επίσης, θα ήθελα στο σημείο αυτό να θυμίσω ξανά, ότι οι λειτουργίες αυτές τις μέρες θα συνεχίσουν να γίνονται δίχως την παρουσία πιστών. Θα προσευχηθούμε στο σπίτι μας, όπως άλλωστε έχει συστήσει με μεγάλη ευθύνη ο Μακαριότητας Αρχιεπίσκοπος, αλλά και η Ιερά Σύνοδος.

Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, δεν θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου, δεν θα ανάψουμε το καντηλάκι, ένα κερί στους αγαπημένους μας που έφυγαν, αφού τα κοιμητήρια θα είναι κλειστά. Θα τους τιμήσουμε με τις σκέψεις μας, τις προσευχές μας και την αγάπη μας. Είναι αυτό άλλωστε που θα ήθελαν και εκείνοι.

Συνεχίζοντας, σε σχέση με τα επιχειρησιακά ζητήματα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με τις NOTAMs που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της COVID-19, γίνεται παράταση της προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα, ως τις 12 το βράδυ της 15ης Μαΐου 2020, για τη μεταφορά επιβατών από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγων χωρών. Ειδικά όσον αφορά τη Γερμανία, επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις από και προ τος αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει πολύ τις τελευταίες μέρες και που αφορά στους συμπολίτες μας, στους ασθενείς που δίνουν τη δική τους μάχη και έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα για να κάνουν ακτινοθεραπείες.

Με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια σε ξενοδοχείο των Αθηνών, που μπορούν να μισθώσουν οι ασθενείς που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπεία και οι συμβίοι τους, προκειμένου να μείνουν για τη διάρκεια της θεραπείας τους. Οι συμπολίτες μας αυτοί, θα πρέπει να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του τμήματος ακτινοθεραπειών, ο οποίος θα τους ενημερώσει σχετικά.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι η εξής: ο Προϊστάμενος του τμήματος ακτινοθεραπειών θα επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 210-3248098, προκειμένου να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς και η Γενική Γραμματεία θα τον κατευθύνει σχετικά. Ο δε ασθενής θα παίρνει βεβαίωση από το νοσοκομείο, όπου θα φαίνεται η διάρκεια της θεραπείας του και θα τη δείχνει στην υποδοχή του ξενοδοχείου.

Το Υπουργείο Υγείας στις επόμενες ώρες θα στείλει άμεσα σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία «Αττικό», «Μεταξά», «Άγιος Σάββας», «Άγιοι Ανάργυροι», «Αλεξάνδρας» και «Αρεταίειο», τα οποία κάνουν ακτινοθεραπείες, ώστε να ενημερώσουν τους Προϊσταμένους των τμημάτων ακτινοθεραπείας για τη διαδικασία και το τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που πρέπει να καλούν. Επαναλαμβάνω το νούμερο, 210-3248098. Η ισχύς της νέας δυνατότητας ξεκινάει την Τρίτη 21 Απριλίου στις 8 το πρωί.

Στη συνέχεια, θα ήθελα να αναφερθώ στην κινητικότητα που παρατηρήθηκε σήμερα στα λογιστικά γραφεία, λόγω έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους σεβαστούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας, αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης και προσέλευσής τους στα λογιστικά γραφεία, ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων στο TAXISNET της ΑΑΔΕ είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται να μετακινούνται. Μπορούν να επικοινωνούν με τους λογιστές τους τηλεφωνικά και μπορούν να διεκπεραιώσουν ασφαλώς και σωστά τη διαδικασία από το σπίτι, με τη βοήθεια του λογιστή τους, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία τους.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης και συνωστισμού. Ας περιφρουρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό που μέχρι σήμερα όλοι μαζί έχουμε πετύχει, καθώς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Σχετικά τώρα με τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν επιβάτες των τριών πτήσεων που έφτασαν εχθές στη χώρα μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι 1 τεστ ήταν θετικό και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για τους επιβάτες των δύο τακτικών πτήσεων που έφτασαν στην Αθήνα από Ντόχα και Βρυξέλλες. Επίσης άλλη μία, η οποία ήταν η πτήση επαναπατρισμού από τη Λάρνακα. Οι επιβάτες των οποίων τα τεστ βγήκαν αρνητικά μπορούν να συνεχίζουν την δεκατετραήμερη καραντίνα τους στα σπίτια τους, όπου και θα έχουμε την επαφή και θα παρακολουθούμε τους όρους της καραντίνας τους.

Όσον αφορά στους ελέγχους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου ολόκληρης της χώρας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τις τελευταίες 24 ώρες αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από 49 οχήματα, καθώς η προσπάθεια μετακίνησης κρίθηκε καταχρηστική από τα αρμόδια όργανα ελέγχου, ανεβάζοντας το σύνολο των παραβάσεων σε 285.

Τέλος, μία επιπλέον ενημέρωση. Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η διαδικασία ελέγχου ανίχνευσης στην περιοχή της Θεσσαλίας, με τα δείγματα τα οποία προχωρήσαμε σαν Γενική Γραμματεία και μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Να σας ενημερώσω ότι στην ενότητα της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη είχαμε 49 ελέγχους και ένα θετικό κρούσμα. Στον Τύρναβο σε 76 ελέγχους, στα Φάρσαλα σε 48 ελέγχους, στην ενότητα των Τρικάλων (Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι) σε 46 ελέγχους, στην ενότητα της Καρδίτσας, Μαύρικα Καρδίτσας σε 43 ελέγχους, στους Σοφάδες στον Παλαιό Οικισμό Νέας Ζωής σε 70 ελέγχους αλλά και στην ενότητα της Μαγνησίας σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Νεάπολη, Βόλος σε 25 ελέγχους, όλα ήταν αρνητικά.

Συνολικά 416 δείγματα μέχρι αυτή τη στιγμή, μόνο 1 κρούσμα θετικό. Όλα ναι μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε χωρίς εξαιρέσεις την προσπάθεια και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, κυρίες και κύριοι,

Θέλω μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους όλων όσοι καθημερινά βρισκόμαστε έξω στο πεδίο, τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και σε όλες τις δομές του Κράτους, να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση και αντίληψη του μοναδικού τρόπου που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δίνει έναν ξεχωριστό, μοναδικό αγώνα ενάντια στη νόσο, μένοντας σπίτι και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες.

Και θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω, ότι όλοι εμείς που δίνουμε μαζί σας αλλά εκτός των σπιτιών μας τον αγώνα αυτό, είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για το μοναδικό τρόπο που μας αγκαλιάζετε, που μας προστατεύετε, που στηρίζετε την εθνική προσπάθεια μένοντας σπίτι.

Και ξέρουμε ότι είναι αυτές οι άγιες μέρες που διανύουμε, που δίνουν ακόμα μεγαλύτερο νόημα σε αυτή μας την προσπάθεια, στην προσπάθεια που ενωμένοι όλοι μαζί καταβάλουμε εβδομάδες τώρα.

Δίπλα και μαζί με τον Κύριό μας, ανεβαίνουμε όλοι μαζί το δικό μας Γολγοθά με ξεχωριστή υπομονή, με επιμονή, με αξιοπρέπεια. Και σε αυτή τη δύσκολη, πρωτόγνωρη για όλους μας εμπειρία και συγκυρία, το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της Ανάστασης Του Κυρίου μας, είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Γιατί η δική Του Ανάσταση σηματοδοτεί και τη δική μας, την Ανάσταση ενός ολόκληρου λαού. Το αίσιο τέρμα μιας δύσκολης διαδρομής. Το τέλος της μάχης με το σκοτάδι. Μιας μάχης στην οποία η ζωή, το φως, θα βγουν και πάλι νικητές. Μιας μάχης στην οποία η χώρα μας, όλοι εμείς, θα βγούμε και πάλι νικητές. Μιας μάχης που η τελική της έκβαση θα δώσει τη δυνατότητα στον καθένα μας να βροντοφωνάξει «ναι, ήμουν και εγώ εκεί. Σε αυτή τη μάχη πολέμησα και νίκησα».

Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Τις επόμενες ημέρες που δοκιμάζεται η αντοχή μας, πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στη μέχρι σήμερα προσπάθειά μας. Θα νικήσουμε μόνο αν δεν κάνουμε πίσω. Θα νικήσουμε μόνο αν μείνουμε σπίτι. Θα νικήσουμε μόνο αν συνεχίσουμε να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Ναι, θα νικήσουμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Σύντομα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.
Καλή Ανάσταση σε όλους

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ