ΓΣΕΕ: Άμεση απόσυρση της ρύθμισης που επιτρέπει την απασχόληση του 50% των εργαζομένων


ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.
Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε προσδιορίζεται η ισχύς τους για ένα με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να αποσύρει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που ζει η χώρα και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Στηρίζουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτή τη δυσκολία, όχι όμως και τη χρησιμοποίηση της κρίσης για ανατροπές και εξυπηρέτηση εργοδοτών μονοσήμαντα.
Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας δε θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και ρυθμίσεις.

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

"Από σήμερα είμαστε ένα άλλο κόμμα. Πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ριζοσπαστικό."

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ