Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι να κάνετε αν δεν λάβατε το έκτακτο μήνυμα από το 112



Aρμόδιοι παράγοντες της ΓΓΠΠ τόνισαν στο ΑΠΕ ότι όσοι δεν πήραν το μήνυμα, ανεξάρτητα από τις ενέργειες που γίνονται από τις υπηρεσίες, καλό θα ήταν να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό, είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Πώς να κατεβάσετε το πρόγραμμα

Για να διασφαλιστεί όμως και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα. Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά, όπως προαναφέραμε. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.


Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η χτεσινή ειδοποίηση για τον κορονοϊό περιείχε γενικές οδηγίες προφύλαξης και μέτρων στα ελληνικά και αγγλικά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οδηγίες για κορονοϊό, ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».

Σχόλια

e-info.gr

IATRIKOS.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον Γιώργο Λιανό, ο οποίος πηγαίνει κάθε χρόνο στη Ρόδο

 

Σκοτεινή Θάλασσα | Δείτε ξανά τα δύο τελευταία επεισόδια | Πέμπτη 3/2 22:40 (trailer)

 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής για την επέμβαση των ΗΠΑ

 

Αυξάνεται ο βαθμός επιφυλακής στην ΕΛ.ΑΣ και στην ΕΥΠ

 

ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Στην Ευρώπη η ζωή κυλάει στην ίδια βαρετή, ρουτινιάρικη καθημερινότητα: μαχαιρώματα, μαχαιρώματα, μαχαιρώματα.

  Στην Ευρώπη η ζωή κυλάει στην ίδια βαρετή, ρουτινιάρικη καθημερινότητα: μαχαιρώματα, μαχαιρώματα, μαχαιρώματα. https://t.co/OpWCJ0RBRI — Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) July 7, 2025

Κ.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ success story

 

ΑΑΔΕ: «Σαρώνουν» τα εικονικά τιμολόγια - Εντοπίστηκαν 8.300, συνολικής αξίας 138 εκατ. ευρώ το 5μηνο

 

Μητσοτάκης: "Έξι χρόνια με σημαντικές προκλήσεις...Υπάρχουν, λοιπόν, ακόμα πολλά να αλλάξουν."

 

Ήταν Χριστιανός στην τζιχαντοκρατούμενη Συρία. Ως "άπιστος" έπρεπε να πληρώσει "τζίζγια", φόρο υποτέλειας.

  Ήταν Χριστιανός στην τζιχαντοκρατούμενη Συρία. Ως "άπιστος" έπρεπε να πληρώσει "τζίζγια", φόρο υποτέλειας. Το Κοράνι το λέει ξεκάθαρα: "Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ (...) μέχρι δώσουν φόρο υποτέλειας (τζίζγια) με εκούσια υποταγή, και αισθανθούν τον εαυτό τους… — Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) July 11, 2025

Eblog.gr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Βlogger Δημοσιογράφος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας