Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eπένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα



Η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, η οποία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.

Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Παράλληλα, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Amazon Web Services, με έμφαση στη συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας. Προγράμματα όπως το Cloudstart, AWS Educate και AWS Activate θα βοηθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου αλλά και το startup οικοσύστημα της χώρας.

Στη συνάντηση με το κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Amazon Web Services ήταν παρών ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσίας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά. Η εμπιστοσύνη της εταιρείας υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Από τη μεριά του ο Cameron Brooks, διευθυντής του Public Sector Europe της Amazon Web Services δήλωσε: «Για πολλά χρόνια είχαμε μια ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα. Από startups μέχρι μεγάλες και εδραιωμένες εταιρείες αλλά και το δημόσιο τομέα, οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τεχνολογίες μας ώστε να καινοτομούν για το συμφέρον των δικών τους πελατών. Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συνεργασία τους, κάνοντας το επόμενο βήμα για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας».

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΠΑ: Έρχονται τα τζιτζίκια... τρισεκατομμύρια....

  The cicadas are coming... trillions of them. https://t.co/SWbaPsPRZA — CBS News (@CBSNews) April 14, 2024

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα 35 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ανα περιφέρεια. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ 2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ 1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ 1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ 2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) 4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ 5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ 6)ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 8)ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 9) ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 10) ΣΑΠΟΥΝΑ

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πιστεύουμε να είστε τίποτα ρατσιστές και δεν θέλετε αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μάνες;

  Δεν πιστεύουμε να είστε τίποτα ρατσιστές και δεν θέλετε αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μάνες; Είστε τίποτα #νδ #συριζα #πασοκ ή ο φίλος μας ο κ . #Λιάγκας και οι υπόλοιποι των πρωιναδικων που λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ; #βελοπουλος pic.twitter.com/C1uGESmOUY — Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) April 15, 2024

Ο Φρέντι Μπελέρης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ

  Ο Φρέντι Μπελέρης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ https://t.co/tUWbzNWKRB — Zougla.gr (@zougla_online) April 15, 2024

ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές

 

Αντίο λέμε σήμερα στον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη...

  Αντίο λέμε σήμερα στον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Υπηρέτησε με αφοσίωση την υποκριτική τέχνη για πάνω από εξήντα χρόνια και ξεχώρισε για το ήθος και την σεμνότητά του. Η βελούδινη και εκφραστική του φωνή θα μας συντροφεύει πάντα μέσα από τις… pic.twitter.com/22RZ1sgFvY — Finos Film (@FinosFilm) April 15, 2024

Νεκροί στο Σίδνεϊ: Το τυπικό Σάββατο των αγορών μετατρέπεται σε φρίκη

  ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ν/σχ τερατούργημα ιδιωτικοποίηση του νερού εκχώρηση δασών σε ιδιώτες & ενέργεια για μεγαλοεπενδυτές

 

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Χρόνος γένεσης:  14/04/2024 02:02:44 (GMT) Μέγεθος:  4.4 Επίκεντρο:  23.2 χμ Ν της Σκιάθου Εστιακό Βάθος:  10 χμ

Elon Musk: Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση....

  Greece is one of dozens of countries experiencing population collapse due to low birth rates https://t.co/2qFA087SLJ — Elon Musk (@elonmusk) April 15, 2024