1.525 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ



Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδυνάμων και των ευπαθών ομάδων. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε ότι:

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία διοικητικών ενεργειών και του ελέγχου νομιμότητας, υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής.

Επίσης, ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η κατανομή 1300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Πιο αναλυτικά:

• Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

• 1300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

• Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Οι προκηρύξεις για τους 1350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων».

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΣΙΠΡΑΣ 2012 "Δεν θα μπορείτε να βγείτε από τα σπίτια σας"

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ...

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ