Απίστευτη απάτη με χαρτονομίσματα που "έπρεπε" να αποχρωματιστούνΣυνελήφθη ένας αλλοδαπός για εξαπάτηση πολίτη

Αναζητούνται δύο (2) αλλοδαποί συνεργοί του

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 29-8-2019 στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 29χρονου αλλοδαπός για απάτη. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) αλλοδαποί συνεργοί του.

Ειδικότερα, οι δράστες που αναζητούνται, τον περασμένο Μάιο, εμφανίστηκαν σε ημεδαπό ως εύποροι υποψήφιοι αγοραστές, προκειμένου να αγοράσουν επιχείρηση που διέθετε προς πώληση. Σε συνάντηση που είχαν, συμφωνήθηκε η αγορά της και όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε προκαταβολή, αυτοί τον διαβεβαίωσαν ότι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερο του ζητηθέντος ποσού, σε χαρτονομίσματα τα οποία έπρεπε πρώτα να αποχρωματιστούν, προκειμένου να γίνουν γνήσια.

Ακολούθως, προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, οι δράστες του έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού - μετατροπής φύλλων χαρτιού σε «γνήσια» χαρτονομίσματα, πείθοντάς τον. Στη συνέχεια τους παρέδωσε χρηματικό ποσό, για να αγοράσουν το ειδικό υγρό, αφού προηγουμένως του είχαν αποσπάσει και άλλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να πληρώσουν φόρους για να φέρουν τα χρήματα από το Κονγκό.

Λίγες μέρες αργότερα, οι δράστες ζήτησαν εκ νέου χρήματα και το θύμα αντιλαμβανόμενο την απάτη σε βάρος του, προσήλθε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων για να το καταγγείλει. Έτσι, κανονίστηκε ραντεβού, στο οποίο εμφανίστηκε ο 29χρονος και όταν το θύμα παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αυτός συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, συνεχίζονται.

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: "Ελάχιστα νέα χρήματα φτάνουν στη χώρα μας."

ΤΣΙΠΡΑΣ 2012 "Δεν θα μπορείτε να βγείτε από τα σπίτια σας"

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων

75 θέσεις εργασίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ MEDIA MARKT

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ