ΕΣΠΑ -13 εκατ. ευρώ για 4.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ αφορά για την ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, «άνοιξε» στις 7 Ιουνίου. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε 4.000 ανέργους, υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου. Ο τζίρος των εταιρειών που δραστηριοποιείται στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας φτάνει τα 19,8 δισ. ευρώ, περίπου το 11% του ΑΕΠ της χώρας.

Η εν λόγω Δράση ως αντικείμενο έχει την υλοποίηση ολοκληρωμένης παρέμβασης ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμησης της ανεργίας.

Η Δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιμέρους ενεργειών όπως:

• διερεύνηση και χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων στους κλάδους της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου σε ειδικότητες και δεξιότητες

• παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής

• συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα)

• πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων.

Σε ποιους απευθύνεται:

Επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς ΝΠΔΔ

Θεσμικοί Κοινωνικοί Εταίροι / οργανώσεις αυτών

Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα)

ΝΠΔΔ Εκπροσώπησης Επιμελητηρίων ή Συνδέσμων Επιχειρήσεων

Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων

συναφείς με τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου, οι οποίοι διαθέτουν τη διοικητική και επιχειρησιακή ικανότητα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πράξης και έχουν υλοποιήσει ή υλοποιούν συγχρηματοδοτούμενα έργα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ως δικαιούχοι για την υποβολή πρότασης έργων (πράξης), μεμονωμένα ή και σε σύμπραξη.


Σε περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου αυτός πρέπει να είναι εθνικής εμβέλειας και σε περίπτωση σύμπραξης κάθε συμπράττων φορέας πρέπει να ανήκει στις ανωτέρω κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων και ένας τουλάχιστον εξ αυτών να είναι εθνικής εμβέλειας.

Κανόνες επιλεξιμότητας
– Το μέσο ωριαίο κόστος της θεωρητικής κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10,9 ευρώ. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

– Το μέσο ωριαίο κόστος της πρακτικής κατάρτισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7,2 ευρώ. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

– Το κόστος πιστοποίησης εκτιμάται διακριτά από εκείνο της κατάρτισης και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 150 ευρώ.

– Το μοναδιαίο κόστος ατομικής συνεδρίας συμβουλευτικής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 35 ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

"Από σήμερα είμαστε ένα άλλο κόμμα. Πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ριζοσπαστικό."

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ