Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ - ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


Στην εφαρμογή e-περιουσιολόγιο θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, κινητά και ακίνητα, αλλά με την απειλή, πως, ό,τι δεν δηλώνεται, θα κατάσχεται.

Στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων με τα περιουσιακά στοιχεία 8,5 εκατ. φορολογουμένων και όλων των επιχειρήσεων, που θα περιλαμβάνει, κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται στα… στρώματα, καταθέσεις σε τράπεζες, ράβδους χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.

Με την πλήρη λειτουργία του περιουσιολογίου και την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, η εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα κάθε φορολογουμένου με βάση όλα τα έσοδα και τα έξοδά του, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τις καταθέσεις του στις τράπεζες.

Με την έναρξη του περιουσιολογίου κάθε φορολογούμενος θα έχει πρόσβαση καθώς και δυνατότητα ελέγχου της πληρότητας και της ορθότητας των –καταγεγραμμένων στη φορολογική διοίκηση– περιουσιακών του στοιχείων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το Περιουσιολόγιο, θα είναι τα εξής:

-Χρήστες του συστήματος θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι (εξωτερικοί χρήστες), καθώς και στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης (εσωτερικοί χρήστες).

– Το σύστημα θα υποστηρίζει την υποδοχή και ενσωμάτωση δεδομένων περιουσίας από άλλα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ ή και άλλων φορέων, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αυτά δεν τηρούνται μηχανογραφικά.

-Θα δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς χρήστες να εισάγουν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα διασταυρώνονται με την αρμόδια αρχή.

-Θα δίνεται η δυνατότητα προβολής και εκτύπωσης του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογούμενου από τον ίδιο ή τους εσωτερικούς χρήστες της Φορολογικής Διοίκησης.

-Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών από το φορολογούμενο.

-Θα υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποκαλύπτονται μετά από έλεγχο ο οποίος έχει καταστεί οριστικός.

-Θα γίνεται αναλυτική ή και συγκεντρωτική επεξεργασία των δεδομένων του συστήματος για την παραγωγή στατιστικών, αναφορών και ενημερωτικών εκθέσεων.

-Θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας – αξιολόγησης των δεδομένων των φορολογουμένων για τον εντοπισμό πιθανής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης.

-Θα υπάρχει δυνατότητα συσχέτισης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και ταυτόχρονη παρακολούθηση αυτών ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των δεδομένων.

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα συγκεντρωθούν πληροφορίες που αφορούν: ακίνητα, οχήματα, μετρητά, επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη αναψυχής, μετοχές, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, κινητά μεγάλης αξίας.

Σχόλια

e-info.gr

IATRIKOS.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πάγια και σύννομη η ανακύκλωση αρχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ψηφιοποιημένα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τους ελέγχους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ψηφιοποιημένα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τους ελέγχους - Πάγια και σύννομη η ανακύκλωση αρχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για καταστροφή στοιχείων ελέγχου, από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζονται τα εξής: Το αρχειακό υλικό του Οργανισμού που εστάλη προς ανακύκλωση στις 10-07-2025 στην Θεσσαλονίκη, αφορούσε το έτος 2014 και η καταστροφή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία καταστροφής αρχειακού υλικού του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ξεκίνησε στις 30-01-2025 με την αποστολή των Πινάκων αρχείων Καταστρεπτέων Υλικών της ΠΔ Μακεδονίας-Θράκης και ολοκληρώθηκε με το υπ.αρ.πρωτ. 23412/02-07-2025 έγγραφο της ΑΑΔΕ και το από 10-07-2025 πρωτόκολλο παράδοσης υλικών μεταξύ της ΑΑΔΕ-Γενική Δ/νση Τελωνείων-Τμήμα Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και της συνεργαζόμενης με αυτήν εταιρείας ανακύκλωσης. Διευκρινίζεται ότι στο αρχείο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν αρχειακό υλικό που είχε κοινοποιηθεί ότι ελέγχεται και στο ψηφιακό αρχείο του ΟΠΕΚΕΠ...

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Έφυγε ο πατριώτης και εθνικός ευεργέτης Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη  "Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον σπουδαίο Έλληνα, μεγάλο πατριώτη και εθνικό ευεργέτη Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη. Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, σύζυγος της Ιδρύτριας μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, υπήρξε πάντοτε ένας οραματιστής που δεν σταμάτησε ποτέ να προσφέρει στην πατρίδα, στους συνανθρώπους του και σε όποιον είχε ανάγκη. Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες."

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ...

Στις 12.15 το μεσημέρι κατέπεσε Mirage 2000-5,  9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και αγνοείται ο πιλότος.  Το Mirage 200-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών. Έλληνα θα σκύψεις κι άλλο το κεφάλι; Θα θρηνήσεις κι άλλους νεκρούς; Θα φοβηθείς για να κερδίσεις λίγο ειρήνη ακόμα;

Συνελήφθη και δεύτερος αστυνομικός της Βουλής για ενδοοικογενειακή βία

 

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εκκίνηση των φετινών χειμερινών εκπτώσεων με προσδοκίες για συνέχιση της βελτιωμένης κίνησης και του τζίρου στο εμπόριο από τις αρχές του 2018 Η ΕΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενημέρωσε με επιστολή της τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μέλη της για την έναρξη και τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2018, που αρχίζουν επίσημα τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018. Παράλληλα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για τις τάσεις της καταναλωτικής δαπάνης κατά τη διάρκεια της εορταστική αγοράς του Δεκεμβρίου (επισυνάπτεται). Η ΕΣΕΕ στη σχετική εγκύκλιο επισημαίνει ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επ...

Με τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ απάντησε το Ιράν στην εμπλοκή των ΗΠΑ

 

"Σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας"

 

A. Σπηλιωτόπουλος: Ο Στ. Κασσελάκης προσπαθεί να ριζώσει στην κοινωνία και όχι μόνο στη Βουλή

 

Γιαχια Σινουάρ: Ο «Σκληροπυρηνικός» ηγέτης της Χαμάς, ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ

 

Eblog.gr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Βlogger Δημοσιογράφος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας