Τι αλλάζει με τα πάρκινγκ στις πιλοτές πολυκατοικιών;


Σύμφωνα με απόφασή του Πρωτοδικείου Αθηνών, η πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που είναι εκμεταλλεύσιμος μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Ως εκ τούτου οι συγκεκριμένοι χώροι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτους, παρά μόνον από τους ενοικιαστές ή τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες.

Εάν τρίτος έχει αποκτήσει θέση πάρκινγκ μέσω συμβολαίου και αφήνει το όχημά του στην πιλοτή, τότε ενδεχομένως να έρθει αντιμέτωπος με υψηλά πρόστιμα, ακόμη και με κράτηση!

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθερία» το δικαστήριο με απόφασή του υποχρεώνει τρεις ιδιώτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή πολυκατοικίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διαμένει η ιδιώτης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, να παύσουν να παρκάρουν τα οχήματά τους εκεί.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι άμεσα εκτελεστή, ενώ σε αυτήν υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραχωρηθεί εγκύρως η αποκλειστική χρήση στάθμευσης αυτοκινήτου της πιλοτής, εφόσον η ίδια η προσφεύγουσα, αν και κάτοχος διαμερίσματος, στερείται χώρου για να παρκάρει το αυτοκίνητό της. Μάλιστα, το δικαστήριο απειλεί τους τρεις εκ των τεσσάρων κατόχων θέσεων στάθμευσης (σε βάρος των οποίων στρεφόταν η αγωγή) με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε παράβαση της απόφασης.

Σχόλια

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ