Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι αλλάζει με τα πάρκινγκ στις πιλοτές πολυκατοικιών;


Σύμφωνα με απόφασή του Πρωτοδικείου Αθηνών, η πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που είναι εκμεταλλεύσιμος μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Ως εκ τούτου οι συγκεκριμένοι χώροι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτους, παρά μόνον από τους ενοικιαστές ή τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες.

Εάν τρίτος έχει αποκτήσει θέση πάρκινγκ μέσω συμβολαίου και αφήνει το όχημά του στην πιλοτή, τότε ενδεχομένως να έρθει αντιμέτωπος με υψηλά πρόστιμα, ακόμη και με κράτηση!

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθερία» το δικαστήριο με απόφασή του υποχρεώνει τρεις ιδιώτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή πολυκατοικίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διαμένει η ιδιώτης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, να παύσουν να παρκάρουν τα οχήματά τους εκεί.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι άμεσα εκτελεστή, ενώ σε αυτήν υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραχωρηθεί εγκύρως η αποκλειστική χρήση στάθμευσης αυτοκινήτου της πιλοτής, εφόσον η ίδια η προσφεύγουσα, αν και κάτοχος διαμερίσματος, στερείται χώρου για να παρκάρει το αυτοκίνητό της. Μάλιστα, το δικαστήριο απειλεί τους τρεις εκ των τεσσάρων κατόχων θέσεων στάθμευσης (σε βάρος των οποίων στρεφόταν η αγωγή) με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε παράβαση της απόφασης.

Σχόλια

e-info.gr

IATRIKOS.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ

΄Έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερο δημοσίευμα ότι στην Ελλάδα έχουμε ειδικού τύπου ΑΝΕΡΓΙΑ και μάλιστα το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Όλοι ψάχνουν εργάτες για συλλογή του ελαιοκάρπου, ωστόσο κανένας δεν βρίσκει και καταλήγει στους αλλοδαπούς. Το παράξενο είναι ότι ενώ έχουν έρθει τόσοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, πάλι δεν μας φτάνουν. Στην Ελλάδα του 1.000.000 ανέργων,κανένας δεν πάει να μαζέψει ελιές. Μάλλον οι Έλληνες είναι γεννημένοι αφεντικά...

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ +50% ΣΤΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Δυστυχώς τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση αρκετούς επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ιατρούς, υδραυλικούς κ.τ.λ έτσι ώστε να ζητούν +50% στην αμοιβή τους για να κόψουν απόδειξη. Αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην κόβεται απόδειξη. Έτσι το κράτος δεν εισπράττει φόρους και κάποιοι γίνονται φοροφυγάδες για να μην κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής για την επέμβαση των ΗΠΑ

 

Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός της Τουρκίας: Καλύπτει το...μισό Αιγαίο

 

ΜΙΛΤΟΣ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗΣ: Ο Έλληνας στη λίστα των κορυφαίων νέων μηχανικών στις ΗΠΑ

 

Αγρίνιο: Απανθρακώθηκε νεαρό άτομο σε τροχαίο μετά από μετωπική σύγκρουση

 

Χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ εγκλωβισμένοι στην Κρήτη

 

Εκτάκτως στη Λευκωσία ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών

 

"Είδα το γράφημα του Μαρινάκη και είπα να το φτιάξω κι εγώ: έβγαλα τα αντίθετα αποτελέσματα!"

  Είδα το γράφημα του Μαρινάκη και είπα να το φτιάξω κι εγώ: έβγαλα τα αντίθετα αποτελέσματα! Η μισή Ελλάδα, κοντά, έχει δει πια το γράφημα του συναδέλφου @Kos_Marinakis , που με πολύ όμορφο και απλό τρόπο δείχνει τεράστιες διαφορές στην κατανομή της αύξησης του πραγματικού… pic.twitter.com/YCAKF0fwiG — Stefanos Tyros (@StefanosTyros) July 11, 2025

Eblog.gr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Βlogger Δημοσιογράφος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας