ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ


Οι Κινέζοι έχουν επενδύσει ήδη σε όλο το φάσμα της Ελληνικής Οικονομίας, με τελευταίες επενδύσεις σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας για εκμετάλλευση μέσω airbnb.
Η Χώρα μας όμως αισθάνεται το εναγκαλισμό της Κίνας με χιλιάδες κινέζικα προϊόντα να καταναλώνονται στην Ελληνική Αγορά.
Η κινεζική παρουσία στην Ελλάδα γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή, κυρίως μέσω επενδύσεων σε υποδομές. Εκτός από τον Πειραιά, που εξελίσσεται σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια στην Ευρώπη και τον κόσμο, η επόμενη μεγαλύτερη κινεζική επένδυση στην Ελλάδα είναι η εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ. Επιπλέον, κινεζική συμμετοχή καταγράφεται και στην κοινοπραξία υπό την Lamda Development για το Ελληνικό, το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα αυτή τη στιγμή. Συγχρόνως, ένας αυξανόμενος αριθμός κινεζικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, ενώ και ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους κινέζους επενδυτές. Σημειώνεται, επίσης, ότι και η China Development Bank έχει αποκτήσει πρόσβαση στην Ελλάδα, την στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες δεν δύνανται να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομών στη χώρα. Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές κινεζικές επενδύσεις, οι σχετικές συζητήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης 2017-2019, που υπεγράφη μεταξύ των δυο χωρών τον Μάιο του 2017.
Το τελικό ερώτημα είναι αν αυτές οι επενδύσεις δώσουν ανάπτυξη στην Ελληνική Οικονομία ή  αν θα γίνουμε τα γκαρσόνια των Κινέζων...

Σχόλια

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ