Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ


Οι Κινέζοι έχουν επενδύσει ήδη σε όλο το φάσμα της Ελληνικής Οικονομίας, με τελευταίες επενδύσεις σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας για εκμετάλλευση μέσω airbnb.
Η Χώρα μας όμως αισθάνεται το εναγκαλισμό της Κίνας με χιλιάδες κινέζικα προϊόντα να καταναλώνονται στην Ελληνική Αγορά.
Η κινεζική παρουσία στην Ελλάδα γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή, κυρίως μέσω επενδύσεων σε υποδομές. Εκτός από τον Πειραιά, που εξελίσσεται σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια στην Ευρώπη και τον κόσμο, η επόμενη μεγαλύτερη κινεζική επένδυση στην Ελλάδα είναι η εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ. Επιπλέον, κινεζική συμμετοχή καταγράφεται και στην κοινοπραξία υπό την Lamda Development για το Ελληνικό, το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα αυτή τη στιγμή. Συγχρόνως, ένας αυξανόμενος αριθμός κινεζικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, ενώ και ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους κινέζους επενδυτές. Σημειώνεται, επίσης, ότι και η China Development Bank έχει αποκτήσει πρόσβαση στην Ελλάδα, την στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες δεν δύνανται να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομών στη χώρα. Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές κινεζικές επενδύσεις, οι σχετικές συζητήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης 2017-2019, που υπεγράφη μεταξύ των δυο χωρών τον Μάιο του 2017.
Το τελικό ερώτημα είναι αν αυτές οι επενδύσεις δώσουν ανάπτυξη στην Ελληνική Οικονομία ή  αν θα γίνουμε τα γκαρσόνια των Κινέζων...

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 € δήλωσε το 61,82% των Ελλήνων

 

"Με έχει απασχολήσει πολύ ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους"

 

Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος | Αταίριαστοι

 

Ελον Μασκ: Το μόνο ανοιχτό ερώτημα είναι αν θα πάρει η Ρωσία την Οδησσό ή όχι | Ethnos

 

Ο Σ. Καλεντερίδης στη «Ν» για τα Ελληνοτουρκικά «σύννεφα» και Μέση Ανατολή

 

ΕΚΤ: Τριπλό καμπανάκι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης - Ποιοι είναι οι 3 κίνδυνοι

 

Μάτι: Οργή και αγανάκτηση συγγενών για την απόφαση του δικαστηρίου

 

Τούρκοι αναλυτές: «Δεν πετούν τα αεροσκάφη μας - Παραδόθηκαν στους Έλληνες»

 

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Σε πλήρη πανικό το Μαξίμου χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να μειώσει τη διαφορά με τη Ν.Δημοκρατία. Αφού άρχισε να φαντάζεται τον τρόπο να κλείσει τους πολιτικούς αντιπάλους φυλακή και δεν του βγήκε, τώρα αλλάζει τακτική και προχωρά στην "εξαγορά" στελεχών ιδίως από το ΚΙΝΑΛ, τάζοντας τους θέσεις - με τελευταίους Θ.Θεοχαρόπουλο και Γ.Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα είναι να γλύφει αυτούς που έφτυνε ως υπαίτιους για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο. Τραγική επικοινωνιακή συμπεριφορά χωρίς αρχές.