Μεγάλες οι προοπτικές της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην ΕλλάδαΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Συνδέσμου για τον Τουρισμό Υγείας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Πέρα από τα κλασικά θέματα που αφορούσαν στους απολογισμούς πεπραγμένων και στους οικονομικούς απολογισμούς και προϋπολογισμούς το ενδιαφέρον της Γενικής Συνέλευσης επικεντρώθηκε στη μεγάλη σπουδαιότητα που έχει η προοπτική της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα. 

Από πλευράς πολιτείας παραβρέθηκε και μίλησε για αυτές τις προοπτικές και το ενδιαφέρον της, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κύριος Γεώργιος Τζιάλλας, ο οποίος με την παρουσία του και με τις επισημάνσεις του επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου στις προσπάθειες του Ελληνικού Συνδέσμου. 

Πολλοί σημαντικοί ακόμη παράγοντες αναλύθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση όπως το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης παρόχων υγείας αλλά και ασθενών καθώς επίσης και ο τομέας των επενδύσεων.

Ένας άλλος ακόμα τομέας που υπογραμμίστηκε στην Γενική Συνέλευση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας είναι η πιστοποίηση των παρόχων και των προσφερομένων υπηρεσιών γεγονός που θα διασφαλίσει την αξιοπιστία σε όλους τους τομείς Τουρισμού Υγείας. 

Αναλύθηκε ακόμα το στρατηγικό πλάνο του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας για το 2018 και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση η παρουσία του Συνδέσμου αφενός μεν σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, αφετέρου στις στοχευμένες αποστολές στελεχών του σε χώρες επιλογής. 

Εξάλλου όπως τόνισε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου, Καθηγητής Δερματολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, κύριος Κωνσταντίνος Κουσκούκης έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Μελβούρνη, από μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, με στόχο την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού, οι ομογενείς και ιατρικοί σύλλογοι του εξωτερικού έχουν ενεργοποιηθεί και πρέπει να δράσουμε εδώ και τώρα για να κεφαλαιοποιήσουμε τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, ενώ ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Ομίλου Zita, κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε την παγκόσμια αγορά.

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας- Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής 
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Κουτσίκος, πρόεδρος Ελληνο-τουρκικού εμπορικού επιμελητηρίου 
Γενικός Γραμματέας: Ζαχαρίας Καπλανίδης, Πρόεδρος Ομίλου Zita 
Ταμίας: Βικτωρία Γκαρέτσου, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος 
Οργανωτικός Γραμματέας: Νικήτας Ασημακόπουλος, 
Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά 

Μέλη: Τιμ Ανανιάδης, Διευθυντής- Διευθύνων Σύμβουλος Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» 
Αλέξανδρος Γιατζίδης, Ιατρός- Συντάκτης Υγείας 
Nίκος Κουρεμένος, Education & Project Manager Raisan D’ Etre
Ιωάννης Λύρας, Πλαστικός Χειρουργός 
Πάντος Κωνσταντίνος, Γυναικολόγος 
Fedon Alexander Lindberg, Ιατρός, Ειδικός Παθολόγος- Διαβητολόγος 

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κακοκαιρία με δύο πρόσωπα – Μεγάλα ύψη βροχής, θυελλώδεις ανέμους / υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στα νότια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΑΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣ : Θέλω να κινηθώ κατά της Πολιτείας για εγκληματική αμέλεια...Θέλω να παραιτηθεί η Κυβέρνηση, να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θέλω τη ζωή μου πίσω κύριοι

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ