«Πόλεις Υδρογόνου» στην ΑθήναΠρεμιέρα στην Ελλάδα έκανε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στον Άλιμο, η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία FCH2JU (Κυψέλες Καυσίμου & Υδρογόνο) που έχει ως στρατηγικό στόχο να αναδείξει μέχρι το 2020 τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και υδρογόνου σε πυλώνες των μελλοντικών εξελίξεων στα συστήματα ενέργειας και μεταφορών της Ευρώπης, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.
Φιλόξενος οικοδεσπότης η Δημοτική Αρχή του Αλίμου που ήταν από τους πρώτους Ελληνικούς Ο.Τ.Α που υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου και αποτέλεσαν ιδρυτικά της μέλη, υπογράφοντας τη σχετική συμφωνία συνεργασίας με το FCH JU στις 17/10/2016.
 Βασική δέσμευση η υλοποίηση πολιτικών και μέτρων, ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι μέσω και των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου σε:
Α)  Μεταφορές: Δημοτική συγκοινωνία, δημοτικά οχήματα με έμφαση σε ειδικά οχήματα (scooters, μικρά απορριμματοφόρα, σκούπες κ.λπ.), καθώς και οχήματα ιδιωτικής χρήσης.  
Β) Σταθερές εφαρμογές: Χρήση κυψελών καυσίμου για Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΣΗΘ), με χρήση κυρίως φυσικού αερίου για τον οικιακό και τριτογενή τομέα.
Ο Δήμος Αλίμου πρωτοπορεί ξανά έχοντας ως βασική προτεραιότητα το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κ. Αθανάσιος Στούμπος, ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), κ. Σωτήρης Μανωλκίδης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Καλύμνου, κ. Γιάννης Γαλουζής, ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Σπετσών & του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Αραδίππου Κύπρου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Γιώργος Μαρνέλος, εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας κ.ά..
Επίσης το παρών έδωσαν στελέχη και εκπρόσωποι συμβουλευτικών και άλλων εταιρειών με ενδιαφέρον στο Η2 ( Ευήλιον, Ήρων, Hystore, SWESTEP κ.ά).
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αλφόνσος Βιτάλης.

ΠΗΓΗ: http://www.insider.gr/epiheiriseis/energeia/66856/fch2ju-premiera-gia-tis-poleis-ydrogonoy-stin-athina

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κακοκαιρία με δύο πρόσωπα – Μεγάλα ύψη βροχής, θυελλώδεις ανέμους / υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στα νότια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΑΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣ : Θέλω να κινηθώ κατά της Πολιτείας για εγκληματική αμέλεια...Θέλω να παραιτηθεί η Κυβέρνηση, να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θέλω τη ζωή μου πίσω κύριοι

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ