Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Πόλεις Υδρογόνου» στην Αθήνα



Πρεμιέρα στην Ελλάδα έκανε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στον Άλιμο, η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία FCH2JU (Κυψέλες Καυσίμου & Υδρογόνο) που έχει ως στρατηγικό στόχο να αναδείξει μέχρι το 2020 τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και υδρογόνου σε πυλώνες των μελλοντικών εξελίξεων στα συστήματα ενέργειας και μεταφορών της Ευρώπης, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.
Φιλόξενος οικοδεσπότης η Δημοτική Αρχή του Αλίμου που ήταν από τους πρώτους Ελληνικούς Ο.Τ.Α που υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου και αποτέλεσαν ιδρυτικά της μέλη, υπογράφοντας τη σχετική συμφωνία συνεργασίας με το FCH JU στις 17/10/2016.
 Βασική δέσμευση η υλοποίηση πολιτικών και μέτρων, ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι μέσω και των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου σε:
Α)  Μεταφορές: Δημοτική συγκοινωνία, δημοτικά οχήματα με έμφαση σε ειδικά οχήματα (scooters, μικρά απορριμματοφόρα, σκούπες κ.λπ.), καθώς και οχήματα ιδιωτικής χρήσης.  
Β) Σταθερές εφαρμογές: Χρήση κυψελών καυσίμου για Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΣΗΘ), με χρήση κυρίως φυσικού αερίου για τον οικιακό και τριτογενή τομέα.
Ο Δήμος Αλίμου πρωτοπορεί ξανά έχοντας ως βασική προτεραιότητα το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κ. Αθανάσιος Στούμπος, ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), κ. Σωτήρης Μανωλκίδης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Καλύμνου, κ. Γιάννης Γαλουζής, ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Σπετσών & του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Αραδίππου Κύπρου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Γιώργος Μαρνέλος, εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας κ.ά..
Επίσης το παρών έδωσαν στελέχη και εκπρόσωποι συμβουλευτικών και άλλων εταιρειών με ενδιαφέρον στο Η2 ( Ευήλιον, Ήρων, Hystore, SWESTEP κ.ά).
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αλφόνσος Βιτάλης.

ΠΗΓΗ: http://www.insider.gr/epiheiriseis/energeia/66856/fch2ju-premiera-gia-tis-poleis-ydrogonoy-stin-athina

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΠΑ: Έρχονται τα τζιτζίκια... τρισεκατομμύρια....

  The cicadas are coming... trillions of them. https://t.co/SWbaPsPRZA — CBS News (@CBSNews) April 14, 2024

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα 35 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ανα περιφέρεια. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ 2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ 1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ 1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ 2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) 4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ 5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ 6)ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 8)ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 9) ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 10) ΣΑΠΟΥΝΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Η υπομονή της Ρωσίας εξαντλείται...

  @fr_yourmind Δημήτρη Λιάτσο, @Free your mind 2 #ελλαδα🇬🇷 #κυπρος #liatsos #ρωσια ♬ πρωτότυπος ήχος - Free your Mind

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πιστεύουμε να είστε τίποτα ρατσιστές και δεν θέλετε αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μάνες;

  Δεν πιστεύουμε να είστε τίποτα ρατσιστές και δεν θέλετε αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μάνες; Είστε τίποτα #νδ #συριζα #πασοκ ή ο φίλος μας ο κ . #Λιάγκας και οι υπόλοιποι των πρωιναδικων που λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ; #βελοπουλος pic.twitter.com/C1uGESmOUY — Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) April 15, 2024

Ο Φρέντι Μπελέρης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ

  Ο Φρέντι Μπελέρης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ https://t.co/tUWbzNWKRB — Zougla.gr (@zougla_online) April 15, 2024

ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές

 

Αντίο λέμε σήμερα στον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη...

  Αντίο λέμε σήμερα στον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Υπηρέτησε με αφοσίωση την υποκριτική τέχνη για πάνω από εξήντα χρόνια και ξεχώρισε για το ήθος και την σεμνότητά του. Η βελούδινη και εκφραστική του φωνή θα μας συντροφεύει πάντα μέσα από τις… pic.twitter.com/22RZ1sgFvY — Finos Film (@FinosFilm) April 15, 2024

Νεκροί στο Σίδνεϊ: Το τυπικό Σάββατο των αγορών μετατρέπεται σε φρίκη

  ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η πλατφόρμα http://stop-bullying.gov.gr απευθύνεται σε οποιονδήποτε μαθητή ή μαθήτρια έχει δεχθεί bullying

  Η πλατφόρμα https://t.co/y3jxFQNWWm απευθύνεται σε οποιονδήποτε μαθητή ή μαθήτρια έχει δεχθεί bullying ή σε γονείς/κηδεμόνες, με σκοπό την αναφορά του περιστατικού και την αντιμετώπισή του. #StopBullyingGR #MilaMporeis https://t.co/0PndmnBEhH — Ελληνική Κυβέρνηση (@govgr) April 9, 2024  

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

  Χρόνος γένεσης:  14/04/2024 02:02:44 (GMT) Μέγεθος:  4.4 Επίκεντρο:  23.2 χμ Ν της Σκιάθου Εστιακό Βάθος:  10 χμ