Η Κλιματική Αλλαγή συμβαίνει και είναι ανθρωπογενής


Πρόσφατα, οι μετεωρολόγοι (ή για να είμαστε ακριβείς ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τον κλάδο στις ΗΠΑ), η Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία (American Meteorological Society -AMS) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία όχι μόνο αναφέρει ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι γεγονός, αλλά την αποδίδει στον άνθρωπο.
Η ανακοίνωση της AMS παραπέμπει στον τεράστιο όγκο των εργασιών και των μελετώνπου αποδεικνύουν τόσο την ύπαρξη όσο και τα ανθρωπογενή αίτια της Κλιματικής Αλλαγής κάνοντας λόγο για συναίνεση των επιστημόνων πάνω στο ζήτημα.
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι εντοπίζουν την κλιματική αλλαγή στην αύξηση των μέσων ατμοσφαιρικών και ωκεάνιων θερμοκρασιών, στη ευρεία μείωση του παγοκαλύμματος στους πόλους και στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών παγκοσμίως.
Αναλυτικότερα, η AMS αναφέρει πως:
* Το παγοκάλυμμα σε Γροιλανδία και Ανταρκτική έχει μειωθεί σημαντικά,ενώ οι μεγαλύτεροι παγετώνες στον κόσμο συρρικνώνονται.
* Φαινόμενα ατμοσφαιρικής κατακρήμνισης (βροχές, χιόνια κλπ) έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια στις ΗΠΑ
* Τα επίπεδα παγοποίησης, δηλαδή το υψόμετρο στο οποίο η θερμοκρασία του αέρα αναμένεται να είναι μηδέν βαθμοί Κελσίου, ανεβαίνουν υψομετρικά με παράλληλα αύξηση των βροχοπτώσεων.
* Οι εαρινές χιονοπτώσεις μειώνονται, ενώ το λιώσιμο του χιονιού λαμβάνει χώρα νωρίτερα.
* Σε παγκόσμιο επίπεδο η στάθμη των θαλασσών έχει ανέβει κατά 18 εκατοστά κατά τον 20ο αιώνα, ενώ το ήμισυ της ανόδου μετά το 1970 οφείλεται στις αυξημένες θερμοκρασίες στους ωκεανούς, αλλά και στη συρρίκνωση των παγετώνων.
Τέλος, και τα δέκα θερμότερα έτη ως το 2011 καταγράφονται μετά το 1997, με το 2005 και το 2010 να είναι οι πιο “καυτές” χρονιές σε ένα αρχείο που μετράει 100 χρόνια παρακολούθησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κακοκαιρία με δύο πρόσωπα – Μεγάλα ύψη βροχής, θυελλώδεις ανέμους / υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στα νότια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΑΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣ : Θέλω να κινηθώ κατά της Πολιτείας για εγκληματική αμέλεια...Θέλω να παραιτηθεί η Κυβέρνηση, να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θέλω τη ζωή μου πίσω κύριοι

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ