Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κλιματική Αλλαγή συμβαίνει και είναι ανθρωπογενής


Πρόσφατα, οι μετεωρολόγοι (ή για να είμαστε ακριβείς ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τον κλάδο στις ΗΠΑ), η Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία (American Meteorological Society -AMS) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία όχι μόνο αναφέρει ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι γεγονός, αλλά την αποδίδει στον άνθρωπο.
Η ανακοίνωση της AMS παραπέμπει στον τεράστιο όγκο των εργασιών και των μελετώνπου αποδεικνύουν τόσο την ύπαρξη όσο και τα ανθρωπογενή αίτια της Κλιματικής Αλλαγής κάνοντας λόγο για συναίνεση των επιστημόνων πάνω στο ζήτημα.
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι εντοπίζουν την κλιματική αλλαγή στην αύξηση των μέσων ατμοσφαιρικών και ωκεάνιων θερμοκρασιών, στη ευρεία μείωση του παγοκαλύμματος στους πόλους και στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών παγκοσμίως.
Αναλυτικότερα, η AMS αναφέρει πως:
* Το παγοκάλυμμα σε Γροιλανδία και Ανταρκτική έχει μειωθεί σημαντικά,ενώ οι μεγαλύτεροι παγετώνες στον κόσμο συρρικνώνονται.
* Φαινόμενα ατμοσφαιρικής κατακρήμνισης (βροχές, χιόνια κλπ) έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια στις ΗΠΑ
* Τα επίπεδα παγοποίησης, δηλαδή το υψόμετρο στο οποίο η θερμοκρασία του αέρα αναμένεται να είναι μηδέν βαθμοί Κελσίου, ανεβαίνουν υψομετρικά με παράλληλα αύξηση των βροχοπτώσεων.
* Οι εαρινές χιονοπτώσεις μειώνονται, ενώ το λιώσιμο του χιονιού λαμβάνει χώρα νωρίτερα.
* Σε παγκόσμιο επίπεδο η στάθμη των θαλασσών έχει ανέβει κατά 18 εκατοστά κατά τον 20ο αιώνα, ενώ το ήμισυ της ανόδου μετά το 1970 οφείλεται στις αυξημένες θερμοκρασίες στους ωκεανούς, αλλά και στη συρρίκνωση των παγετώνων.
Τέλος, και τα δέκα θερμότερα έτη ως το 2011 καταγράφονται μετά το 1997, με το 2005 και το 2010 να είναι οι πιο “καυτές” χρονιές σε ένα αρχείο που μετράει 100 χρόνια παρακολούθησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

"Με έχει απασχολήσει πολύ ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους"

 

Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος | Αταίριαστοι

 

Ελον Μασκ: Το μόνο ανοιχτό ερώτημα είναι αν θα πάρει η Ρωσία την Οδησσό ή όχι | Ethnos

 

Ο Σ. Καλεντερίδης στη «Ν» για τα Ελληνοτουρκικά «σύννεφα» και Μέση Ανατολή

 

ΕΚΤ: Τριπλό καμπανάκι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης - Ποιοι είναι οι 3 κίνδυνοι

 

Μάτι: Οργή και αγανάκτηση συγγενών για την απόφαση του δικαστηρίου

 

Ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 € δήλωσε το 61,82% των Ελλήνων

 

Τούρκοι αναλυτές: «Δεν πετούν τα αεροσκάφη μας - Παραδόθηκαν στους Έλληνες»

 

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Σε πλήρη πανικό το Μαξίμου χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να μειώσει τη διαφορά με τη Ν.Δημοκρατία. Αφού άρχισε να φαντάζεται τον τρόπο να κλείσει τους πολιτικούς αντιπάλους φυλακή και δεν του βγήκε, τώρα αλλάζει τακτική και προχωρά στην "εξαγορά" στελεχών ιδίως από το ΚΙΝΑΛ, τάζοντας τους θέσεις - με τελευταίους Θ.Θεοχαρόπουλο και Γ.Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα είναι να γλύφει αυτούς που έφτυνε ως υπαίτιους για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο. Τραγική επικοινωνιακή συμπεριφορά χωρίς αρχές.