62.736 προσλήψεις μέσα στο 2021 προγραμματίζει η Κυβέρνηση



Η Κυβέρνηση προγραμματίζει να προχωρήσει σε περισσότερες από 62.736 προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσα στο 2021 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φορέων του Δημοσίου σε έκτακτο προσωπικό.

Από τον ετήσιο προγραμματισμό έχουν εγκριθεί 2.618 προσλήψεις των οποίων το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο θα γίνουν άλλες 60.118 προσλήψεις που θα καλυφθούν από άλλους πόρους όπως ΕΣΠΑ, ανταποδοτικό τέλος, αυτοτελείς πόροι δήμων.

Οι εν λόγω προσλήψεις δεν µπορούν να υπαχθούν σε ετήσιο προγραµµατισµό, καθώς αφορούν ανάγκες που δεν προβλέπονται, όπως φυσικές καταστροφές και απρόβλεπτες εργασίες (π.χ. αρχαιολογικές ανασκαφές µετά τον εντοπισµό ευρηµάτων, καλυψη αναγκών λόγω πανδημίας).

Ειδικότητες

Τη μερίδα του λέοντος στις εποχικές προσλήψεις έχουν οι δήμοι (παιδικοί σταθμοί, ηλεκτροφωτισμός, υπηρεσίες καθαριότητας) και μετά ακολουθούν ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ), νοσοκομεία (επικουρικό προσωπικό), Περιφέρειες (Δακοκτονία), Μουσεία (εφορείες αρχαιοτήτων) και εποπτευόμενοι φορείς υπουργείων. Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζητηση για το εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο είναι: διοικητικοί, φύλακες, καθαριστές, μηχανικοί, τεχνικοί, τεχνίτες, οδηγοί, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι, αρχαιολόγοι, συντηρητές εργων τέχνης, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, γεωπόνοι, κτηνίατροι, βοηθητικό προσωπικό.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

ΜΟΝΙΜΟΙ

8.620 θέσεις σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΑΕΙ, ΟΤΑ

5.250 εκπαιδευτικοί στα σχολεία

299 θέσεις σε επιμελητήρια

ΕΠΟΧΙΚΟΙ

47.500 θέσεις σε υπουργεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ

2.500 πυροσβέστες

118 σε διάφορες υπηρεσίες

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

10.000 σε παιδικούς σταθμούς, ΟΤΑ

ΜΕ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ

62 θέσεις για δικηγόρους, νομικούς συμβούλους

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

POS KAI ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν 85χρονος και 76χρονη και 52χρονη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ