Νευρολόγοι αναφέρουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο σε ένα μικρό υποσύνολο των ασθενών από τον κορονοϊό


Νευρολόγοι αναφέρουν πως ένα μικρό υποσύνολο των ασθενών από τον κορονοϊό αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, δήλωσε σήμερα ο ΣωτήρηςΤσιόδας.

"Αν και ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης, ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά συν τη διαταραχή της οσμής και της γεύσης που αναφέρονται όλο και περισσότερο στη βιβλιογραφία», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος .

Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνεται πως οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό, δηλαδή μία εγκεφαλοπάθεια, εξήγησε και πρόσθεσε ότι Κινέζοι ερευνητές κάνουν λόγο για ένα ποσοστό έως και 15% των σοβαρά ασθενών.

«Είναι γνωστό σε εμάς τους κλινικούς γιατρούς πως μπορεί ένας ιός να προσβάλει τον εγκέφαλο και να κάνει κι εκεί φλεγμονή αντίστοιχη με αυτή που προκαλεί σε άλλα όργανα, όπως ο πνεύμονας. Η μείωση στα επίπεδα οξυγόνου του αίματος στις σοβαρές περιπτώσεις της νόσου μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Παρόμοια φαινόμενα έχουμε και στη γρίπη», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και κατέληξε λέγοντας πως ελληνική ερευνητική ομάδα ήδη μελετά τις επιπτώσεις του ιού σε σχέση με κάποια απ’ αυτά τα συμπτώματα.
Σχόλια

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ