Είστε δέκα μέρες πίσω από την Ιταλία, αλλά φοβάμαι τον Ελληνάρα - Μείνετε στο σπίτι και όταν βγαίνετε έξω να φοράτε μάσκα και γάντια


Από την κόλαση της Ιταλίας  ο διακεκριμένος ογκολόγος χειρουργός Δημήτρης Βαρβάρας που ζει και εργάζεται με τους αμέτρητους θανάτους από τον κορονοϊό μιλάει στο newsit.gr στέλνοντας μήνυμα. Καλεί τους πάντες να τηρήσουν τα μέτρα για να μην έχουμε εκατόμβη νεκρών
.“Από την Ιταλία των εκατοντάδων νεκρών και χιλιάδων κρουσμάτων θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ όλους τους Έλληνες τώρα που προλαβαίνουν ακόμα τα χειρότερα. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να μπορείς να σώσεις την Ελλάδα μας καθισμένος στον καναπέ με τις πιτζάμες. Δεν μας ζητάνε τίποτα περισσότερο αυτή την στιγμή… μας ζητούν να μείνουμε στα σπίτια μας κι όλα θα πάνε καλά” αναφέρει Δημήτρης Βαρβάρας και προσθέτει “Προτείνω σε όλους να κάνουν μια αυτόβουλη καραντίνα, ταυτόχρονα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση. Ο κόσμος μένει στο σπίτι του και βγαίνει μόνο για τα άκρως απαραίτητα, που είναι τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Ζούμε την ίδια κατάσταση, μόνο που η Ελλάδα έχει ένα ακόμα παράθυρο ευκαιρίας ως προς την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού σε σχέση με την Ιταλία, αρκεί όμως ο κόσμος να ακολουθήσει τις οδηγίες”.

“Μείνετε στο σπίτι και όταν βγαίνετε έξω να φοράτε μάσκα και γάντια. Οι χειρουργικές μάσκες πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μπορούν να προστατέψουν απολύτως από ιούς και ειδικά τον κορονοϊό. Επειδή όμως ο ιός είναι αναπνευστικός και μεταδίδεται από τον αέρα, τα σταγονίδια σάλιου εκεί κάτι μπορεί να προσφέρει. Τα γάντια όμως επειδή ο ιός έχει την δυνατότητα να επιζήσει 5 με 10 ώρες πάνω στις επιφάνειες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού και ειδικά στα μέσα μεταφοράς” λέει ο Δημήτρης Βαρβάρας και συνεχίζει “Πιστέψτε με είσαστε ακόμα τυχεροί, είστε ένα βήμα πριν ο ιός τρέχει πίσω από εσάς. Η Ελλάδα πιστεύω πως είναι δέκα μέρες πίσω από την Ιταλία. Λάβατε μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από σήμερα, απλά αν και φύση αισιόδοξος, αυτό που φοβάμαι είναι τον μέσο Ελληναρά και τον μέσο Ιταλό, που πιστεύουν πως έχουν το θάρρος να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους γιατί δεν φοβούνται τον ιό. Αυτό δεν είναι θάρρος. Θάρρος είναι να σέβεσαι τους κανόνες, να μην νιώθεις πανικό και να κλειστής στο σπίτι σου, για την υγεία την δική σου, των παιδιών σου, των γύρων σου. Τα μέτρα για την Ελλάδα δεν είναι ακόμα δρακόντεια, γι αυτό σας προειδοποιώ για να μην ζήσετε τα χειρότερα, όπως εμείς στην Ιταλία, εφαρμόστε τα τώρα κιόλας. Μην φτάσετε να ζήσετε όπως εμείς εδώ. Όταν κάποιος καταλάβει πως έχει συμπτώματα όπως ο πυρετός, η δύσπνοια, η κατάποση, όχι τόσο ο βήχας να πάρει τηλέφωνο στο γιατρό του και να μην τρέξει από μόνος του στις πρώτες βοήθειες, σε νοσοκομείο γιατί σ αυτή την περίπτωση θα μολύνει ένα σορό κόσμο”.
Παράδειγμα προς αποφυγή η Ιταλία

Όπως αναφέρει στις δηλώσεις ο διακεκριμένος ογκολόγος χειρουργός η Ιταλία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για όλο τον πλανήτη:

“Η Ιταλία θα πρέπει να αποτελέσει για όλο τον κόσμο και κυρίως την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή, για τα σοβαρά αρχικά λάθη που έγιναν και παράδειγμα προς μίμηση για τα μέτρα που πήρε, όπου πιστεύω πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αποδώσουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Μην πιστεύετε πως θα ξεπεράσουμε εύκολα τον ιό, απλά στόχος είναι να φτάσουμε προς στην Άνοιξη και τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, με όσο γίνεται λιγότερα καθημερινά κρούσματα. Σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει η ελπίδα πως ο ιός θα υπολειτουργεί και δεν θα είναι τόσο επιθετικός και μεταδοτικός. Επίσης σημαντικό είναι σ αυτή την φάση να δημιουργηθούν στην Ελλάδα νοσοκομεία, αποκλειστικά και μόνο για τον κορονοϊό, στα οποία θα εργάζονται μόνο λοιμωξιολόγοι και εξιδανικευμένοι αναισθησιολόγοι της ΜΕΘ, όπου θα δίνουν το μάξιμουμ για την θεραπεία του ασθενούς”.


Γνωρίζοντας καλά το ελληνικό dna ο Δημήτρης Βαρβάρας προειδοποιεί “Ο Έλληνας που θέλει να κάνει και λίγο τον μάγκα και λίγο τον έξυπνο και λίγο τον πονηρό, δυστυχώς αυτός θα την πατήσει και θα πάρει κι άλλο κόσμο στο λαιμό του. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας αυτό και πράξτε σωστά. Ο κορονοϊός δεν αφορά μόνο τον δίπλα, αλλά όλους μας”.

Newsit.gr

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ

Ανάκληση Μη Ασφαλών προϊόντων ECONOMY – ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΙΝΙ ECONOMY – ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ τ. ΘΑΣΟΥ

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: "Ελάχιστα νέα χρήματα φτάνουν στη χώρα μας."

Δυό φωτογραφίες με Έλληνα αιχμάλωτο κατά τήν διάρκεια τής εισβολής τών Τούρκων το 74 στήν Κύπρο

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΨΗΦΙΔΩΤΟ 2.200 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ