Θετική αντίδραση στην τόνωση της ρευστότητας από την ΕΚΤΚάθετη πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, από το 4% που ήταν χθες Τετάρτη στην περιοχή του 2% σήμερα, καθώς η χωρά μας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά από το 2015 στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ευρωτράπεζας.

Η Ιταλία, το κόστος δανεισμού της οποίας είχε αυξηθεί απότομα τις τελευταίες ημέρες, καθοδήγησε την πτώση των αποδόσεων. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων της έκαναν βουτιά μεγαλύτερη από 100 μονάδες βάσης (μία ποσοστιαία μονάδα) στο 0,41% και αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1996. Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν έως και 90 μονάδες βάσης στο 1,40%, ενώ η διαφορά τους από τις αποδόσεις των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων μειώθηκαν κατά σχεδόν 100 μονάδες βάσης από τα χθεσινά επίπεδα σε περίπου 169 μονάδες βάσης. Οι αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν κατά περίπου 30 μονάδες βάσης, ενώ αυτές των γερμανικών 10ετών τίτλων αναφοράς υποχώρησαν 12 μονάδες βάσης στο 0,35%.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε νέες αγορές ομολόγων, ύψους 750 δισ. ευρώ, σε μία έκτακτη συνεδρίασή της το βράδυ της Τετάρτης, επιχειρώντας να σταματήσει τη χρηματοπιστωτική αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Με τις νέες αγορές, το σύνολο των προγραμματισμένων για φέτος αγορών από την ΕΚΤ θα φθάσει τα 1,1 τρισ. ευρώ, ενώ μόνο οι νέες αγορές αντιστοιχούν στο 6% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.


ΑΜΠΕ - skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/koronoios-thetiki-antidrasi-stin-enesi-reystotitas-tis-ekt-peftei-to-elliniko-10etes
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Σχόλια

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ