Γερουσιαστής Dana Rohrabacher του Καναδά: η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» is not a country

Γράφει ο Κώστας Πάππας

Tο 35ο Συνέδριο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC) της 11 Νοεμβρίου 2017, είχε ως θέμα «Μακεδονία, Ιστορία και Γεωπολιτική». Το πόρισμα-πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου για την ονομασία της πΓΔΜ ήταν η επιλογή ενός ονόματος, που δεν περιέχει τον όρο ή το ένθετο Μακεδονία, που θα δημιουργούσε αλυτρωτικές διεκδικήσεις και βλέψεις, σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας. Η πΓΔΜ και οι κυβερνήσεις της, ουδέποτε έκρυψαν αυτές τους τις προθέσεις.

Η πρόταση αυτή στάλθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2017, σε επιστολή προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ αξιότιμο κ. Νίκο Κοτζιά, τους υφυπουργούς του και κοινοποιήθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων, τον πρόεδρο της Βουλής, την παγκόσμια συντονίστρια των Μακεδονικών συλλόγων κα. Γκατζούλη, και σε έγκριτους παράγοντες και φορείς της πολιτικής ζωής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, που υπήρξαν προσκεκλημένοι του CHC τον περασμένο Μάιο, κατά την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Τορόντο.

Με την επιστολή του το CHC πρότεινε στον υπουργό να μην αποδεχτεί από τα Σκόπια πρόταση «Σύνθετης Ονομασίας», η οποία θα αποτελέσει μια «Σύνθετη Εθνική Ηττα»! που θα τον εκθέσει στις εθνικές συνειδήσεις των απανταχού Ελλήνων και θα κινδυνεύε να χρεωθεί, όλα τα λάθη άλλων της πρόσφατης πεντηκονταετίας

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρονταν, ότι η παρούσα διαπραγμάτευση είναι η ευκαιρία της Ελλάδας, είναι μια συγκυρία που κανένας προκάτοχος υπουργός είχε και εν τούτοις δεν ενέδωσε.

Αναφέρθηκε επίσης, η πρόσφατη δήλωση του γερουσιαστή Dana Rohrabacher, πρόεδρου της υποεπιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων για την Ευρώπη και Ευρασία, ότι: η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» “is not a country” και ότι θα πρέπει να διαιρεθεί και διανεμηθεί ανάμεσα στα γειτονικά κράτη. Δήλωση που συνεπάγεται σε ένα θνησιγενές κρατίδιο, που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο θα υπάρχει, και που εμείς θα τους ντύσουμε με τη χλαμύδα της Ιστορίας μας και θα τους θωρακίσουμε με τη νομιμότητα της αναγνώρισής μας αν ενδώσουμε στην ονομασία.

Τελειώνοντας την επιστολή, τονίστηκε στον αξιότιμο υπουργό, ότι μη μπορώντας να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε, αφού η Ελλάδα ρητά, δημόσια και κατηγορηματικά επιβάλλει το ΒΕΤΟ της, το πιο λογικό για τους εταίρους μας, είναι να στρέψουν την πίεση από την Ελλάδα, στα Σκόπια, κατά τρόπο απόλυτο και αντίστροφο της τωρινής τους θέσης.

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στην διάρκεια των διαβουλεύσεων ενέκρινε και υιοθέτησε την πρόταση-ονομασία, του Μιχάλη Χαραλαμπίδη (επίσημου προσκεκλημένου του CHC) προς το Συνέδριο, «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», την οποία εκείνος είχε πρωτοαναφέρει σε δημοσιεύσεις του από το 1993. Η επιστολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου υιοθέτησε ως πρότασή του την ονομασία.

Από ότι φαίνεται, η πρόταση του CHC, δεν έπεσε σε πετρώδες έδαφος, αλλά συζητήθηκε σοβαρά στα πολιτικά πλαίσια και fora της Ελλάδας και φαίνεται να ταυτίστηκε και υιοθετήθηκε από το συγκυβερνόν κόμμα των ΑΝΕΛ, το οποίο εσχάτως πρωταγωνιστεί στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Σε πρόσφατη δήλωσή του, την Πέμπτη 28 Δεκεμβριου 2017, ώρα 11:06, στο Focus 103.6 (focusfm.gr), o αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, δήλωσε στον κ. Βενιέρη, ότι «εμείς σαν ΑΝΕΛ δεν θα δεχτούμε σύνθετο όνομα με τον ένθετο όρο Μακεδονία και έχουμε όνομα να προτείνουμε, που είναι «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ» και συνέχισε ότι η θέση των ΑΝΕΛ να μη δέχεται σύνθετη ονομασία «είναι παλιά και σαν ριζοσπαστική πατριωτική κίνηση αντιτιθέμεθα και θα πάμε και σε δημοψήφισμα αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδα στο σκοπιανό».

Ως Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο αισθανόμαστε υπερήφανοι, που με την παρούσα ηγεσία, στελέχωση και οργάνωση, μετά από επίπονο αγώνα, βρισκόμαστε σε θέση να συμμετέχουμε σε μεγάλες εθνικές αποφάσεις, να έχουμε άποψη, λόγο και να τις επηρεάζουμε, βάζοντας έστω και ένα μικρό λιθαράκι στον εθνικό αγώνα, τον οποίον καταστατικά υπηρετούμε.

Σχόλια

BANNER1

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στο myOAEDlive – Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΨΗΦΙΔΩΤΟ 2.200 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Από το “το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα” στο “ΠΑΣΟΚ σώσε μας”»

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Νίκος Παππάς: Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: "Ελάχιστα νέα χρήματα φτάνουν στη χώρα μας."

e-info.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ