Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο 16/12/2017 από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως αργά το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.
Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά θα είναι αρκετά έντονα, και ενδέχεται τοπικά να προκαλέσουν προβλήματα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται το βράδυ κατά τόπους και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα επίπεδα των 7 με 8 μποφόρ, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, δίνοντας στις βροχοπτώσεις χαρακτήρα λασποβροχών.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στη Θράκη.
Την Κυριακή 17/12/2017 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Θράκη και κυρίως στο Αιγαίο, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα.  Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ  παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα. Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ξασθενήσουν στα επίπεδα 6 με 7 μποφόρ, έχοντας ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της Αφρικανικής σκόνης και τη μικρή πτώση της θερμοκασίας.
Στον χάρτη της εικόνας αριστερά φαίνεται η αθροιστική βροχόπτωση από το μεσημέρι έως το βράδυ του Σαββάτου και στο χάρτη της εικόνας δεξιά η αθροιστική βροχόπτωση έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Aναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now
και σε λειτουργικό iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8
Στρατής Βουγιούκας
ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 15/12/2017, Ώρα: 12:30

Σχόλια

IATRIKOS.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε απόγνωση οι αγρότες - Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι

 

Το παρασκήνιο της αποπομπής Δημήτρη Παπανώτα και ο αντικαταστάτης του

 

Αποτέλεσμα τακτικής πρόκλησης βροχής, η πλημμύρα στο Ντουμπάϊ;

 

Πληθαίνουν οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη

 

Ν/σχ τερατούργημα ιδιωτικοποίηση του νερού εκχώρηση δασών σε ιδιώτες & ενέργεια για μεγαλοεπενδυτές

 

Κατέρρευσε η διπλωματία για να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα, λένε οι Ρώσοι αναλυτές

 

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις| Ethnos

 

Τα όπλα του Ισραήλ κατά Ιράν

 

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Τέμπη: Πειθαρχικός έλεγχος για εισαγγελέα - Απέρριψε μήνυση κατά υπουργών

 

Πλήθος αντιδράσεων για τη συνάντηση Ερντογάν - Χανίγιε